2,80 грн за кіловат: коли запрацює новий тариф та хто платитиме більше

Дія чинного тарифу на електроенергію завершується 30 квітня

Рішення про зміну тарифу на електроенергію в Україні мають ухвалити зі дня на день. Чинний тариф втрачає дію 30 квітня. За словами очільника НКРЕКП Костянтина Ущаповського, з найбільшою ймовірністю новий тариф складатиме 2,8 грн за кіловат. Хоча обговорюються й варіанти зміни з 1,68 грн до 2,4 грн за кіловат.

Однак є одне важливе але. Нинішній найменший тариф для населення на рівні 1,44 грн (1,68) за кВт-год планують зберегти за умови споживання на місяць до 250 кВт-год.

 

Якщо врахувати, що 75% населення споживає до 250 кВт-год на місяць, то підвищать тариф лише для тих, хто споживає понад 250 кВт. І це, я скажу вам, правильне рішення, - каже голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Також голова енергетичного «регулятора» Ущаповський каже, що ринковий тариф на електроенергію зараз становить приблизно 6,2 грн за кВт-год. Проте обіцяє, що підвищувати тарифи для населення до цього рівня поки що не будуть.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень