Тарифи на комунальні послуги: скільки платитимемо у січні

Одні тарифи зафіксовані до кінця опалювального сезону, інші змінилися саме у січні

Тарифи на газ

Більшість населення України користується фіксованим тарифом на газ до кінця травня 2022 року. Наразі йдеться про близько 8 гривень за куб.

Ціни приблизно однакові у всіх найбільших постачальників. «Нафтогаз» продає газ населенню по 7,96 гривні за кубометр, компанії під брендом «Твій Газзбут» – 7,99 гривні.

Таку ціну вдасться протримати до травня 2022 року, оскільки Нафтогаз продає постачальникам газ за гуртовими цінами - 7,42 грн, який вони реалізовують із невеликою націнкою.

Підвищення цін на газ чекають 1 травня.

Тарифи на розподіл газу

Вартість доставлення газу змінилася 1 січня. Для частини регіонів тариф знизився, а для деяких навпаки, став більшим.

Згідно з рішенням НКРЕКУ, найвищі тарифи встановлені для побутових клієнтів:

  •  «Чернівцігаз» – 2,57 гривні за кубометр (з ПДВ)
  • «Гадячгаз» – 2,39 гривні
  •  «Закарпатгаз» – 2,39 гривні
  • «Лубнигаз» – 2,39 гривні
  • «Миколаївгаз» – 2,39 гривні
  • «Тисменицягаз» – 2,39 гривні
  • «Харківгаз» – 2,39 гривні.

Найменше за розподіл газу платитимуть мешканці Києва (0,38 грн за куб з ПДВ) та Харкова (0,52 грн за куб з ПДВ)

Опалення та гаряча вода

До завершення опалювального сезону ціни на опалення залишаться незмінними. Гроші на компенсацію для теплопостачальних підприємств  буде взято з місцевих бюджетів.

Тарифи на холодну воду

У грудні НКРЕКУ схвалила зміну тарифів на 45 водоканалів. Згідно з рішенням регулятора, найвищі тарифи встановлені для побутових клієнтів КП «Облводоканал» (Запоріжжя) – 54,63 гривні (без ПДВ) за 1 кубометр водоспоживання загалом (централізоване водопостачання та централізоване водовідведення).

Також високі тарифи встановлені для клієнтів КП «Уманьводоканал» – 47,92 гривні за 1 кубометр та КП «Бердянськводоканал» – 47,56 гривні.

Електроенергія

З 1 жовтня 2021 року в Україні до 30 квітня 2022 року в Україні діє диференційований тариф на електроенергію для населення. За споживання до 250 кВт-год на місяць вартість 1 кВт-год становить 1,44 гривні.

Згідно з рішенням уряду, ціна становить 1,68 гривні за 1 кВт-год, якщо обсяг споживання понад 250 кВт-год на місяць. У цьому випадку тариф 1,68 гривні діє для всього споживання електроенергії, а не тільки для обсягу, що перевищує 250 кВт-год на місяць.

Українці отримали нові комунальні платіжки, у яких є абонентська плата за всі послуги: постачання тепла, гарячої води, послуг водоканалів та вивезення ТПВ.

За матеріалами РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень