Тариф на електроенергію можуть змінити вже з Нового року

Адже чинні тарифи встановлені тільки до 31 грудня 2023 року

Фотоілюстрація

З червня 2023 року українці користуються новим тарифом на електроенергію, це 2,64 грн за кіловат. За рішенням Кабміну такий тариф діятиме до кінця 2023 року. Експерти уже прогнозують можливе збільшення цін на електрику з Нового року.

Якщо українська енергосистема не зазнаватиме нових атак російськими ракетами, то тарифи з найбільшою ймовірністю не підійматимуть, вважає експерт з питань енергетики Андріан Прокоп. Натомість у випадку нових нищівних ударів, уникнути збільшення цін на електроенергії не вдасться.

При цьому інші експерти кажуть, що зростання тарифів влітку на ситуацію з ремонтами практично не вплинуло, адже збільшилася кількість людей які не можуть оплачувати комунальні послуги та накопичують ще більші борги.

Скільки платять за кіловат електроенергії в Європі:

  • у Німеччині - 5,14 грн
  • у Франції – 5,24 грн
  • в Італії – 4,99 грн
  • в Іспанії – 4,58.
  • В Польщі - 6,36 грн
  • У Молдові – 6,66–7,48 грн

Ринковий тариф для населення в Україні має становити від 5,5 до 6,5 грн за кіловат, за оцінкою аналітичного центру DiXi Grouр.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень