Такої суми ще не було: Байден оголосив про найбільший пакет військової допомоги Україні

Зазвичай попередні пакети допомоги були меншими

Джо Байден привітав Україну з Днем незалежності від усього американського народу, а також оголосив найбільший пакет військової допомоги. Заяву президента США опублікували на сайті Білого дому.

- Сполучені Штати Америки віддані підтримці народу України, який продовжує боротьбу за захист свого суверенітету.

 

В межах цього зобов'язання я з гордістю оголошую про наш найбільший на сьогодні транш допомоги в галузі безпеки: приблизно 2,98 мільярда доларів США у вигляді зброї та спорядження, які будуть надані в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, — йдеться у повідомленні Байдена.

За словами американського президента, це дозволить придбати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, протиракетні безпілотні повітряні системи та радари, щоб Україна могла продовжувати захищати себе у довгостроковій перспективі.

Джо Байден зазначив, що за останні пів року українці надихнули світ своєю надзвичайною мужністю та відданістю свободі. І сьогодні — це не лише свято минулого, а й гучне підтвердження того, що Україна з гордістю залишається і залишиться суверенною та незалежною державою.

- Я знаю, що цей день незалежності гірко-солодкий для багатьох українців, оскільки тисячі людей було вбито чи поранено, мільйони були змушені покинути свої будинки, і багато інших стали жертвами звірств та нападів з боку Росії.

 

Але шість місяців нещадних атак лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за тридцять один рік своєї незалежності.

 

Сьогодні й кожного дня ми стоїмо разом з українським народом, щоб проголосити, що темрява, яка рухає самодержавством, не може зрівнятися з полум'ям свободи, яке скрізь висвітлює душі вільних людей.

 

Сполучені Штати, у тому числі горді американці українського походження, сподіваються на те, що у найближчі десятиліття вони продовжать прославляти Україну як демократичну, незалежну, суверенну та квітучу державу, - сказав американський лідер.

Цей пакет військової допомоги дозволить Україні забезпечити середньострокову і довгострокову оборонну позицію.

Джерело: kp.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень