Такого ще не було: в Україні збираються ввести податок на солодку воду 

Тобто газованку введуть акцизний збір

В Україні збираються впровадити акцизний збір на солодку газовану воду та соковмісні напої. Податок впроваджуватимуть кілька років, а напої відповідно, увесь цей час дорожчатимуть. 

Цей акциз уже заклали  у бюджетну декларацію на 2025-2027 роки, представленій на сайті Кабміну. Акциз на підсолоджені напої став частиною Національної стратегії доходів до 2030 року.

У Верховній Раді вже зареєстровано два законопроєкти:

  • №9032-1 – передбачено зміни до Податкового кодексу: запровадження податкової ставки на газовані та мінеральну воду з додаванням підсолоджувачів, ароматичних речовин на 0,1 євро (близько 4 грн) на літр напою;
  • №9033-1 – кошти, отримані від сплати податку, хочуть спрямувати на реалізацію програм із запобігання неінфекційним хворобам і лікування, та на підтримку програми шкільного харчування.

Зауважимо, що міністерство охорони здоров'я підтримує таку ініціативу, адже про шкоду солодких газованих напоїв знають усі. 

Серед інших податкових нововведень передбачається  скасування пільг з податку на прибуток підприємств, поступове наближення ставок акцизного податку на пальне та тютюнові вироби до європейського рівня, приведення знижених податкових ставок на додану вартість та податкових пільг у відповідність з вимогами директив Європейського союзу.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень