Податок на город: скільки власники землі в Україні будуть платити у 2023 році

Це нововведення

У 2023 році власники земельних паїв та користувачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення сплачуватимуть новий податок. Українці робитимуть внесок за ділянки площею від 50 соток. Стало відомо, скільки доведеться віддавати державі за свій город.

Йдеться про мінімальне податкове зобов'язанняМНО за свій пай.

Його сплачує власник чи особа, яка орендувала земельну ділянку. Це можливе лише за наявності офіційного договору на використання землі. Першим роком, за який нараховуватиметься податок, став 2022-й.

Органи контролю за податковою адресою таких осіб визначатимуть МНО для фізичних осіб, які не зареєстровані як ФОП, до 1 липня 2023 року.

У загальну суму сплачених протягом податкового (звітного) року податків, платежів та зборів для платника податків включаються:

  • земельний податок за ділянки, віднесені до с/г угідь.
  • податок на доходи фізосіб та військовий збір з доходів від продажу власної с/г продукції.

Податок на город в Україні у 2023 році

Мінімальна сума податку на город становитиме 5% нормативної оцінки землі. Минулого року середній показник в Україні становив 1500 гривень.

У разі, якщо сума сплачених податків менша за МНО, потрібно буде доплатити різницю. За суми вище, додаткової оплати не буде.

Від сплати нового податку на землю за 2022 та 2023 звітні роки тимчасово звільнено власників та орендарів земельних ділянок, розташованих на територіях з активними бойовими діями та тимчасово окупованих рашистами.

Також не потрібно платити за паї, на яких розташовані фортифікаційні споруди та ті, що засмічені вибухонебезпечними предметами.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень