Усім українцям, які отримували допомогу за кордоном, треба відзвітувати про це у декларації

Цього року суттєво збільшили коло осіб, яким треба звітувати перед податковою

Відтепер українці, які на тлі війни скористалися іноземним захистом та отримувати фінансову допомогу за кордоном, мають заповнити податкову декларацію.

Резиденти України, фізичні особи – платники податків, які скористалися правом на тимчасовий захист в інших країнах, отримували гроші з фондів допомоги іноземних держав чи компаній, які здійснюють благодійну діяльність – мають декларувати цю допомогу як іноземні доходи.

 

У Державній податковій службі зазначають – податок на доходи та військовий збір при цьому сплачувати не треба буде. Потрібно вказати тільки факт отримання коштів без податків та зборів.

Громадяни можуть подавати декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді через Електронний кабінет. Для цього потрібно:

  • зайти у розділ «ЕК для громадян»;
  • обрати «Податкова декларація про майновий стан і доходи».

Скористатися сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг, — зауважили у пресслужбі.

Йдеться про такі випадки:

  • окремі види доходів від податкових агентів, що не підлягають оподаткуванню під час виплати, але не звільнених від оподаткування (суми боргу, за якими минув термін позивної давності; нецільова благодійна допомога понад установлену норму; додаткові прибутки);
  • доходи від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізосіб (резидентів/нерезидентів), — спадщина, подарунки, від оренди майна іншій фізособі, доходи від операцій з продажу (обміну) рухомого/нерухомого майна, у випадках, передбачених податковим кодексом;
  • іноземні доходи;
  • доходи від підприємницької діяльності фізособами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування);
  • доходи від проведення незалежної професійної діяльності особами, які провадять незалежну професійну діяльність;
  • іноземці, що набули статусу резидента України (мають відобразити в податковій декларації доходи з джерелом їх походження в Україні та іноземні доходи).

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень