Любителі алкоголю платитимуть ще більше, щоб забезпечити військових

В Україні планують впровадити додаткові 10% акцизу на спиртне

В Україні можуть впровадити новий податок, коштів з якого підуть на фінансування доплат військовим. У Верховній Раді пропонують впровадити 10% акцизу із мінімальних роздрібних цін на спиртні напої. Зараз у Раді зареєстрували одразу три законопроєкти, якими передбачені зміни до Бюджетного кодексу, до Податкового кодексу та до держбюджету.

Ініціатори законопроєкту розраховують, що такі надходження поповнять державну скарбничку, і відповідно Україна матиме кошти на фінансування доплат для військових. А уже після війни ці кошти хочуть спрямовувати на розвиток спортивної та реабілітаційної інфраструктури.

Чи підтримають колеги таку ініціативу? Мали б. Адже додаткові кошти на військових дуже потрібні.

 

Як і не менше потрібні реабілітаційно-спортивні центри та фізкультурно-оздоровча інфраструктура, - каже один з розробників законопроєкту Георгій Мазурашу.

На його переконання, у перспективі саме розвиток спортивної та реабілітаційної інфраструктури зменшить витрати на охорону здоров'я.

Попередньо відомо, що сплачувати податок будуть виробник та/або імпортер спиртних напоїв, які їх реалізують. При цьому очевидно що це неминуче призведе до подорожчання алкоголю.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень