Синьо-жовті «козли»: рівнян вразили вболівальники спідвею у Любліні (16 ФОТО)

За місцеву команду там виступає Віктор Трофімов-молодший

Сімейна пара рівнян, журналістки Людмили Усік та фотографа Андрія Деркача минулими вихідними побували на спідвейних змаганнях у Любліні. 

Привезли купу вражень і фото.

Далі подаємо текст  без змін:

7 червня в польському місті Люблін стартувало друге коло найсильнішої спідвейної ліги світу – польської Екстраліги.

Після 23-річної перерви місцевий колектив повернувся до когорти найсильніших клубів Польщі, що спричинило просто неймовірний ажіотаж у вболівальницьких колах.

Місто переживає справжній спідвейний бум, відвідуваність домашніх зустрічей б’є рекорди, а на виїзних зустрічах зі своїми улюбленцями їздить найчисельніший фанатський сектор.

[media=147346] [media=147349] [media=147345]

Зацікавленість виступом люблінського клубу в Екстралізі спостерігається і серед українських поціновувачів спідвею, зокрема і рівненських.

Відносна невелика відстань (лише 340 км від Рівного) помножена на безвізовий режим та можливість на власні очі спостерігати усю еліту світового спідвею логічно призвела до того, що на кожній домашній гонці «козлів» (прізвисько гонщиків люблінського клубу) можна спостерігати доволі чисельний український вболівальницький десант.

[media=147339] [media=147335]

Не зайвим буде відмітити і той факт, що за Люблін в цьому сезоні виступає продовжувач славетної рівненської спідвейної династії Трофимових – Віктор Трофимов-молодший, який дебютує на такому високому рівні.

На ФОТО Віктор Трофимов-молодший у синьому. Він виступає за Люблін

[media=147334] [media=147328]

В гості до «козлів» 7 червня завітали «спартанці» з Вроцлава на чолі з трьохразовим чемпіоном світу британцем Таєм Воффінденом. Хоча для лідера гостей гонка завершилася вже після падіння на другому колі першого заїзду.

Вроцлавський гонщик був доставлений до місцевої лікарні, де в нього діагностували перелом шийного хребця, лопатки та ушкодження легені.

[media=147341] [media=147337]

За таких обставин у багатьох присутніх на стадіоні з’явилася впевненість, що місцеві без проблем доведуть цю гонку до своєї перемоги.

[media=147332] [media=147329]

Впевненість зростала від заїзду до заїзду, оскільки «козли» методично нарощували свою перевагу. Важливі пункти в клубну скарбничку в своїх двох перших заїздах долучив і Віктор Трофимов.

[media=147330] [media=147333] [media=147340]

Коли, здавалося, що ситуація повністю контрольована з боку місцевих, «спартанці», немов виправдовуючи своє прізвище, дали справжній бій на доріжці, не тільки ліквідувавши відставання, але й отримавши перевагу в чотири пункти перед заключними двома заїздами.

В повітрі над люблінським стадіоном повіяло сенсацією, і вона таки сталася. Неочікувано, але Люблін на очах своїх вболівальників зазнав дошкульної поразки 42:48, чим значно погіршив своє турнірне становище в Екстралізі.

[media=147344] [media=147331]

Наразі, «козли» знаходяться на передостанньому 7-му місце в турнірній таблиці, а попереду їх очікують дуже важкі виїзні поєдинки, та дуже відповідальні домашні, а саме 28 червня з Зеленої Гурою, 2 серпня з Ченстоховою, яка минулий сезон завершила з бронзовим нагородами, а 11 серпня з віце-чемпіоном Екстраліги минулого сезону клубом з Гожува Великопольського.

[media=147338] [media=147348]

А найближчим часом, а саме 22 червня, в Люблін завітають найсильніші юніори світу на перший етап особистого чемпіонату світу серед юніорів.

«Дику карту» від організаторів турніру на цей етап отримав Віктор Трофимов-молодший, що можливо для когось стане додатковим аргументом відвідати Люблін і зануритися в атмосферу справжнього спідвейного свята.  

Більше фото за посиланням на сторінці відомого фотографа Андрія Деркача

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень