Свято перенесли: коли українці відзначатимуть день Оксани у 2024 році?

Назвали нову дату

Після переходу на новоюліанський календар дати церковних свят змістилися. Тож Оксанин день, присвячений вшануванню пам’яті преподобної Ксенії Римської, тепер припадає на 24 січня. За старим стилем його святкували 6 лютого.

Ким була Ксенія Римська? 

Преподобна Ксенія Римська (Міласька) жила в V столітті. При народженні її нарекли Євсевією, і вона була єдиною дочкою знатного римського сенатора. Батьки підшукали юній Євсевії шляхетного нареченого, але дівчина вирішила присвятити себе служінню Господу й втекла на далекий острів Коа. Там вона змінила ім’я на Ксенію, що за однією з версій означає «подорожня».

Вже не 25 січня: коли українці відзначатимуть Тетянин день у 2024 році?

Ксенія жила аскетичним життям. Згодом вона перебралася у місто Милас, що знаходиться на території сучасної Туреччини, де побудувала церкву на честь першомученика Стефана.

За переказами, в день смерті Ксенії над монастирем з’явився хрест у сяючому вінку, що супроводжував процесію аж до місця поховання праведної черниці.

 

Кажуть, на могилі Ксенії відбулося багато чудесних зцілень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень