Світовий банк надасть Україні додаткові $200 млн на відновлення енергетики

Вчора, 12 квітня, у Вашингтоні про це підписали угоду

Віцепрезидентка Світового банку Анна Б’єрде та Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після підписання угоди

Кошти мають надійти в Україну ще в цьому році, і будуть направлені на відбудову електромереж та систем теплопостачання у Києві, Харкові, Миколаєві, Сумах та містах Чернігівської області.

Кошти надійдуть із Фонду допомоги, відновлення та реформи України (URTF), створеного Світовим банком для підтримки діяльності українського уряду, надання державних послуг та здійснення допомоги Україні.

Крім Світового банку, у фонд роблять свій внесок уряди Австрії, Канади, Ісландії, Японії, Литви, Нідерландів, Норвегії Швеції та Швейцарії.

«Ремонт енергетичної інфраструктури – це ключова інвестиція, яка потрібна сьогодні Україні, – зазначила віцепрезидент Світового банку Антонелла Бассані. – Це життєво важливо як відновлення країни, так відновлення роботи економіки».

Відомо, що за осінньо-зимовий період внаслідок рашистських обстрілів було пошкоджено понад 50% енергетичної інфраструктури України. Через це мільйони українців мали перебої  з електропостачанням, опаленням та навіть з постачанням води

Особливо постраждали електромережі у Харківській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях поблизу лінії фронту.

Завдяки зусиллям українських інженерів більшість електростанцій вже знову підключені до мережі, і у великих містах практично припинилися перебої з електрикою, проте вони зберігаються по областях.

На сьогодні Світовий банк зібрав на екстрене фінансування України вже понад 23 млрд доларів, включаючи кошти, обіцяні міжнародними донорами.

Згодом про це у телеграм повідомив у Денис Шмигаль.

Джерело: «Еспресо»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень