Супровід інвалідів та багатодітні чоловіки: який документ потрібен для перетину кордону

Прикордонники ретельно перевіряють умови виїзду

У соцмережах здійняли поголос, що починаючи з останніх днів 2023 року перетнути кордон за правилами, які діяли донині – неможливо. Державна прикордонна служба України у відповідь на це зазначає, що завжди буде проводити ретельну перевірку умов виїзду та чітко дотримуватися законодавства. 

На сьогодні пропуск осіб через кордон, як і раніше, відбуватиметься відповідно до чинного законодавства, в тому числі й Правил перетину кордону для громадян України, які затверджені Постановою Уряду №57. Це постанова, яка регулює умови перетину кордону на час дії воєнного стану, особливо це стосується військовозобов’язаних, які не можуть покидати територію України. 

Прикордонники вивчають документи, які дають підстави для виїзду особи. За даними прикордонників, чимало українців спекулюють умовами перетину кордону, використовуючи фальшиві або фіктивні документи.

За даними прикордонників, лише з початку року на кордоні відмовити виїзду 50 000 громадян України, при цьому 3 000 з них надали підроблені документи. 

У Правилах перетину кордону, п. 2.6 говорить, що у випадку запровадження на території України воєнного стану право на перетин кордону мають й інші військовозобов’язані особи, що не підлягають призову на військову службу за мобілізацією. Це, зокрема, чоловіки, на утриманні яких є троє та більше дітей у віці до 18 років. Такі особи отримують відстрочку від призову. 

Зважаючи на зловживання, пов’язані з багатодітністю, інспектори можуть перевірити цю умову виїзду, в тому числі за документами з ТЦК. 

Тож, щоб безперешкодно виїхати з України потрібно надати:

  • виписку з ТЦК про прийняте рішення про відстрочку;
  • запис про відстрочку в військових облікових документах.

Джерело: GSM.info 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень