Скільки українців втекли за кордон від мобілізації? Цифра вражає

Аби отримати дані, ЗМІ надіслало інформаційні запити 5 сусіднім країнам

З початку повномасштабного вторгнення Росії, з лютого 2022 року по 31 серпня 2023 року нелегально перетнули кордони Румунії, Молдови, Угорщини, Словаччини та Польщі майже 20 тисяч військовозобов'язаних українців.

Про це інформує ВВС.

За інформацією ЗМІ, яке надіслало запити владі Румунії, Молдови, Угорщини, Словаччини та Польщі, 19 740 чоловіків втекли з України з початку війни, щоб уникнути призову до армії.

Ще 21 113 чоловіків були затримані українськими прикордонниками. Більшість з них, тобто 14 313 осіб, намагалися перетнути кордон пішки або вплав, а решта 6800 покладалися на офіційні документи, отримані шахрайським шляхом, в яких зазначалися фальшиві звільнення від призову, наприклад, сфабриковані хвороби.

Представник президента у Верховній Раді, народний депутат від фракції «Слуга народу» Федір Веніславський зауважив, що кількість чоловіків, які виїхали або намагалися виїхати, «не має жодного впливу на бойові дії».

- Я переконаний, що стійкість і готовність українців захищати свою незалежність, суверенітет і свободу становить 95-99%. Тих, хто намагається уникнути мобілізації, близько 1-5%.

 

Вони точно не є критично важливими для оборони України, — зазначив Веніславський. 

Нардеп також додав, що радикально збільшувати кількість тих, хто підлягає мобілізації, не планується.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень