Мобілізація з 18 років? Як молодь може потрапити до війська

Якщо чоловік до 27 років не служив та не мав військової кафедри — він вважається призовником

Україні триває загальна мобілізація. Повістку на вулиці або в будь-якому місці може отримати кожен чоловік, попри його вік. Віком військової служби в Україні вважається від 18 до 60 років. До цього періоду чоловіків вважають допризивниками, які у 17 років мають стати на облік у ТЦК, а після 60 можуть вже зняти з військового обліку за віком, пише видання Телеграф.

Адвокат Антон Маринич в коментарі «РБК-Україна» зазначив, що чоловіки віком від 18 до 27 років вважаються призовниками на строкову службу. Та наразі через повномасштабне вторгнення такий призов у військо не відбувається.

Якщо призовнику вже виповнюється 27 років, він не проходив строкову службу, але все одно вважається військовозобов'язаним і його можуть мобілізувати.

 

Що ж до тих чоловіків віком від 18 до 27 років які бажають проходити службу війську, раніше не проходили строкову підготовку чи не мали військової кафедри, то вони можуть потрапити до лав ЗСУ заключивши контракт.

Це добровільно, але людина має відповідати певним нормам та пройти психологічний відбір.

Загальні вимоги такі — мати 18 років, мінімально базову середню освіту, бути придатним за станом здоров'я та не досягнути граничного віку 60 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень