Суддю, якого викрали у квітні, знайшли напівголим на Вінничині. І він знову невідомо ДЕ

У «неназваних правоохоронців»

Екссуддю Миколу Чауса у квітні викрали невідомі у Кишиневі. З того часу про його місцеперебування було невідомо.

А сьогодні він в самих шортах і брудний прийшов до Мазурівської сільради.

Про це повідомляють: Цензор.НЕТ з посиланням на джерело у правоохоронних органах та адвокат Чауса.

Сам голова сільради Валерій Грунківський каже, що

«Він прийшов в шортах, весь брудний був, і з голим торсом. Він голодний був, ми йому їсти дали».

Певний час суддя перебував у приміщенні сільради. Потім сільський голова повідомив про нього правоохоронним органам. Далі приїхали співробітники СБУ і забрали Чауса із собою.

Офіційно в поліції не змогли підтвердити, що їм повідомили про знаходження зниклого судді. Водночас джерело у правоохоронних органах підтвердило «Українській правді», що Чауса таки знайшли.

Більш дивна ситуація із НАБУ. В Антикорупційному бюро кажуть, що їм про корупціонера досі не повідомили, тож фактично суддю забрали неназвані правоохоронці:

Закликаємо правоохоронців дотримуватися закону і передати підозрюваного, якого розшукують детективи, уповноваженим представникам Національного бюро", - йдеться в повідомленні НАБУ в телеграмі.

Історія: суддю Дніпровського райсуду Чауса викрили на хабарі у 2016 році. Хабар розміром $150 тисяч він заховав у двох скляних банках, одну з яких закопував у власному дворі. 

Як пише УП: 

  • 1 березня 2017 року Чауса затримали в Молдові. Він домагався там політичного притулку. 15 березня 2021 року стало відомо, що Молдова остаточно відмовила Чаусу в політичному притулку. 
  • 3 квітня 2021 року Миколу Чауса викрали у Кишиневі. МВС Молдови встановило частину організаторів викрадення Чауса і затримало одного підозрюваного. За даними ЗМІ, до викрадення Чауса могли бути причетні українські розвідники. Голова МЗС Дмитро Кулеба запевняв у непричетності України
  • 17 травня Чаус опублікував відео, в якому заявив про плани повернутися в Україну і заперечив, що його викрали. Адвокат і сім'я Чауса припустили, що він сказав це під тиском. Згодом Державна прикордонна служба спростувала чутки, що Чаус перебуває у військовій частині ДПСУ на Київщині.
  • У Національному антикорупційному бюро 30 квітня заявляли, що екстрадиційна процедура видачі Чауса з Молдови офіційно триває.
  • Служба інформації і безпеки Молдови заперечувала справжність опублікованого у ЗМІ документа з іменами 29 співробітників Служби держохорони, які нібито могли бути причетні до викрадення Чауса.
  • 23 липня генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло заявив про завершення розслідування у справі щодо зникнення українського екссудді Миколи Чауса: за даними правоохоронців, до викрадення Чауса причетні держструктури України. У Міністерстві закордонних справ заявили, що розслідування всіх обставин в справі Миколи Чауса можливе лише при повній взаємодії української та молдовської сторін.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень