Шахрайство на понад мільйон: у Рівному судитимуть 5 крутеликів із Житомирщини

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі

П’ятьох українців за шахрайство в особливо великих розмірах судитимуть у Рівному.  

Досудове розслідування встановило, що двоє уродженців Житомирщини, перебуваючи у Рівненському слідчому ізоляторі, організували та очолили злочинне угруповання, до якого залучили трьох раніше судимих земляків.

Через одну з платформ онлайн-оголошень вони замовляли великі партії побутової техніки, одягу або іншого товару. Ніби-то, аби не переплачувати відсотки за накладений платіж просили занижувати вартість посилки та відправляти її на довірену приватну особу.

 

Отримавши від відправників номери накладних із зазначенням прізвища ім’я та по батькові отримувачів – зловмисники передавали вказані дані виконавцям.

 

А вже ті,  за підробленими паспортами громадян України отримували товар, оплативши лише вартість його доставлення, повідомляє пресслужба обласної прокуратури Рівненщини.

Гроші, отримані від реалізації майна, забирав один з організаторів схеми, розподіляв їх між всіма учасниками угруповання та представниками злочинного світу, а також скеровували їх на підтримання кримінальних традицій.

У фігурантів справи вилучили велику кількість мобільних телефонів з картками операторів мобільного зв'язку, банківські картки, мотоцикл, а також зброю, без відповідних дозволів на її зберігання, побутову та оргтехніку, квадрокоптери, великі партії нового одягу та блокноти з чорновими записами.

В результаті своїх дій потерпілим завдали збитків та майже 1 млн 200 тис. грн. З тих близько 600 тис. грн вже повернули потерпілим.

Мешканцям Житомирщини загрожує від 9 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень