То їхала твереза чи ні? Суд виправдав львівську вчительку християнської етики

Йому було недостатньо доказів

Фото ілюстративне

Самбірський міськрайонний суд Львівщини закрив справу про кермування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння вчителькою місцевої школи. Якби провину було доведено, її могли позбавити  права на керування авто на рік та оштрафувати на 17 тис. грн.

Пізно увечері 22 березня поліція зупинила у Самборі авто Škoda Fabia через вимкнені фари. Поліцейські запідозрили, що водій була нетвереза (запах алкоголю, тремтіння рук, почервоніння обличчя), але вона відмовилась від огляду на стан сп’яніння, на неї склали протокол через нетверезу їзду.

Жінка - місцева мешканка, працює практичним психологом та навчає дітей основ християнської етики у місцевій школі №10.

Під час розгляду справи в суді жінка не визнала свою провину. Вона заявила, що

поліцейські не пояснили їй процедуру огляду на стан сп’яніння, тому спершу вона відмовилась від проходження перевірки, однак через кілька хвилин, за словами водійки, вона погодилася, але поліцейські уже оформлювали протокол про відмову.

Суд встановив, що доказів про вчинення адмінправопорушення недостатньо, і що поліцейські не дотримувались інструкції про порядок виявлення у водіїв ознак алкогольного сп’яніння.

Під час спілкування з поліцейськими водійка була у медичній масці. Це, за висновком суду, начебто ставить під сумнів те, що вони могли чути запах алкоголю. Також суд встановив, що авто зупинили о 22:45 і на вулиці було темно, тому, судячи з відео, розгледіти колір шкіри обличчя водійки практично неможливо. Це, на думку судді, ставить під сумнів, що у водія було червоне обличчя.

Суддя закрив справу про адмінправопорушення самбірською вчителькою, - повідомляє ЗАХІД.НЕТ.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень