Створити публічний простір? У Рівному не знають, що робити з колишнім лекторієм компартії

Раніше міський голова Рівного пропонував це приміщення продати

Йдеться про будівлю на вулиці Петлюри, 1, відому у місті під назвою Народний дім. Тут уже багато років розташовані офіси місцевих організацій політичних партій та обласних громадських організацій. Більшість з них орендують приміщення за 1 гривню на рік, деякі мають борги в оплаті комунальних послуг і відмовляться їх гасити.

Оскільки орендарі, деякі з яких займають тут приміщення вже по 20 років, їх не ремонтують, Народний дім нині у плачевному стані і потребує ремонту. Як його робити – вирішували на засіданні бюджетної комісії міськради. Секретар міськради Рівного Сергій Паладійчук пропонував виселити з Народного дому орендарів:  

Більша кількість договорів оренди завершується у лютому-квітні 2019 року. Залишається 3-4 організації. Думаю, що якщо це рішення буде прийнято, ми проведемо перемовини, щоб ті організації, договори  оренди  яких триваліші, щоб вони пішли назустріч і з квітня 2019 року тимчасово виїхали, щоб ми могли провести нормальну реконструкцію. Яка це буде реконструкція – буде зрозуміло, як буде проведено обстеження технічного стану.

За словами секретаря міськради, у Народному домі можна було б зробити на першому поверсі публічний простір. Також, якщо у будівлі дозволять фундамент и та стіни, у ньому можна добудувати мансардний поверх, щоб збільшити площу.  

Заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська була проти виселення організацій з Народного дому. Пропонувала спочатку визначитися з концепцією використання приміщення, можливо, й провівши громадське обговорення. А тоді вже займатися реконструкцією будівлі, залучаючи до цього організації, які будуть знати, що матимуть у ній приміщення. Нагадала, що тут колись був розташований лекторій компартії і що завдяки покійному політику Василю Червонію він став Народним домом, де утворився Народний рух України, де формувалася незалежність нашої держави.  

Депутат Микола Бляшин пропонував провести конкурс на кращий проект реконструкції Народного дому.

У будь-якому разі всі члени бюджетної комісії були проти продажу Народного дому. А що з ним і як робити далі – визначатимуть на сесії міськради.    

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень