У підвішеному стані: кімнату-музей екс-губернатора Рівненщини досі не перенесли

Ще у вересні начальник міського управління комунальною власністю Рівного Наталія Поліщук розповідала, що вони ведуть перемовини з Рівненським обласним краєзнавчим музеєм, щоб перенести туди з Народного дому, що на вулиці Симона Петлюри, 1 кімнату-музей покійного Василя Червонія

Василь Червоній

Сайт Радіо Трек писав про це у публікації Кімнату-музей Василя Червонія хочуть перенести

Втім, хоч кімнату не перенесли і речі з неї не забрали, торік влада провела конкурс на її оренду. А потім договір оренди розірвала.

Розповідає начальник міського управління комунальною власністю Наталія Поліщук:

У грудні ми розірвали цей договір взагалі, оскільки там цінності не забираються. Тому, щоб не було ніяких спекуляцій на цю тему, розірвана угода. В цьому випадку ця кімната є просто кімнатою, в якій розміщені речі Червонія. Вона нікому не передана. Ведуться переговори відносно формування музейних експонатів. Це не тільки від родини Червонія залежить. З краєзнавчим музеєм ми говорили. Вони не знають навіть, де розмістити ті експонати.

За неофіційною інформацією, виграв конкурс на оренду приміщення, де розташована кімната-музей Червонія, Анатолій Сидорук  - голова обласної організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість». Втім, Анатолій Сидорук уточнив:  

Конкурс на оренду виграла громадська організація. Одна з тих, яка приєдналася до нашого руху. Здається, «Економічний розвиток», Віктор Римар керівник. Хотіла там розмістити офіс. Коли влада Рівного проводила конкурс, ніде не інформувала, що у цьому приміщенні розташована кімната-музей Червонія. Тож коли у громадській організації дізналися, що це за приміщення, від оренди відмовилися. А особисто я - противник перенесення кімнати-музею Василя Червонія з Народного дому.

Тим часом, директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига каже, що мова про перенесення кімнати-музею Василя Червонія була:

На умовах виставки ми могли б розмістити кімнату-музей у себе. А на постійній основі – не знаю. Поки ніхто за цим офіційно не звертався.

Нині міський бюджет за оренду приміщення, зданого під кімнату – музей Василя Червонія, нічого не отримує. Втім, Наталія Поліщук каже:

За оренду в Народному домі бюджет не отримує коштів від багатьох організацій. Обласні Спілки журналістів, письменників, організація «Просвіта» нічого не платять. Адже там дуже багато приміщень передані рішенням 2007 року міською радою безкоштовно. А зміна умов договорів, які не закінчилися, можлива тільки за згодою двосторонньою чи у судовому порядку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень