Студент визвався збирати використані ртутні градусники і лампи у Рівному (ФОТО)

Прийшов для цього на сесію міськради

Вадим Мухорін (на фото вгорі) представився за освітою хіміком-лаборантомом і технологом. Прийшов не сам, а зі студенткою Іриною з технічного коледжу, яка, розповів, за 145 тисяч гривень придбала прилад для вимірювання концентрації ртуті у повітрі, твердих та рідких речовинах.

Він пояснив, що живе у Рівному і хоче турбуватися про екологічний стан міста. І додав:

Я готовий працювати в цьому, тобто організувати збір. І мені також буде допомагати «Екоклуб»: вони в себе встановлюють контейнери для цього збору. І далі все це будемо передавати в «Еко-хелп». А він буде вже завозити це на переробку або в Одесу, або у Львів.

На питання міського голови Рівного Володимира Хомка щодо того, хто буде оплачувати утилізацію небезпечних відходів, Вадим Мухорін відпов, що це робитиме "Еко-хелп". Щоб з’ясувати всі подробиці його пропозицїі, Володимир Хомко запросив активного студента у середу до себе на зустріч.  

Прилад для вимірювання рівня ртуті, який принесли на сесію студенти

Вадим Мухорін також розповів, що має проект щодо вітряків, які виробляють електрику. Зокрема, має патент на найефективніший у світі такий вітряк, але поки жоден інвестор його виробництвом не зацікавився. Але міський голова пояснив, що з вітряками - це не до міськради. 

До речі, Вадим Мухорін відомий у Рівному тим, що позивавався до Рівненського медичного коледжу, з якого був відрахований, щоб поновитися у навчанні. Хлопець пояснював, що його відрахували за те, що не здав гроші викладачу, щоб скласти залік.  

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень