Очерет, конопля, глина та льон: ТОП-10 українських екобрендів та ціни на них (ВІДЕО)

Речі, які ніколи не нашкодять довкіллю

Мода може поєднуватись і з дбайливим ставленням до природи, доводять українці, які створили модні речі із природних матеріалів.

Сайт «shotam.info» пропонує підбірку топ-10 українських брендів, які виготовляють продукцію з натуральних природних матеріалів.

AVOSKA – в’язані сумки

Сумки авоськи набирають все більшої популярності. Вони є альтернативою пакетам, які шкодять довкіллю. Авоськи часто використовують для походу в магазин, але в них можна носити не лише продукти, а й книги, журнали, або форму у спортзал. Єдиний мінус – дрібні речі у сумку не покладеш.

ЗЕРНО – живий одяг

ЗЕРНО – це український бренд одягу та аксесуарів. Їх особливість у довговічному дизайні та фольклорних мотивах. Бренд використовує чисті природні матеріали: коноплі, бавовну, шовк, вовну, а також глину, скло та дерево.
Натуральні матеріали гарантують довговічність речам, що дозволяє зберігати природні ресурси при надмірному споживанні.

Her – бавовняні сукні

Український бренд Her пропонує жіночий одяг, створений в майстерні на Закарпатті. Речі створюється із натуральних матеріалів при ефективному використанні кожного метра тканини.
В асортименті є сукні, жакети, тренчі, штани та комбінезони. Для своїх колекцій бренд використовує льон, бавовну та шовк. Такий натуральний одяг коштує від 2000 до 5000 гривень.

Green Elvis – посуд з очерету

Бренд Green Elvis розвиває культуру естетичного та екологічного пакування. Вони пропагують, що можна зручно носити речі і без використання пластику та поліетилену.
Для виготовлення екомішечків та сумок використовують 100% бавовну. А коштують вони від 58-88 гривень, ціна залежить від розміру.

Тут і тепер – глиняний посуд

Майстриня з гончарства Юлія Маклюк виготовляє керамічний екопосуд. Замість одноразових, бренд робить глиняні чашки для напоїв, які можна взяти з собою.
До них додаються багаторазові силіконові кришечки. Додатково можна придбати металеву соломинку та силіконовий поясок для гарячих напоїв. Чашки Юлія виготовляє з екологічної глини вручну на гончарному колі і глазурує їх.

OZERO – бамбукові зубні щітки

Магазин OZERO продає товари, у яких немає відходів. Їх продукція призначена для догляду за собою та домом. Мета бренду – зменшити індивідуальне споживання та кількість сміття.

Серед їх продукції бамбукові зубні щітки та бамбукові вушні палички, пляшки багаторазового використання та чашки для гарячих напоїв, екоупаковки та торбинки.

Мета бренду – зменшити індивідуальне споживання та кількість сміття.

Ochis Coffee – кавові окуляри

Український екостартап Ochis Coffee заснував Максим Гавриленко. Це доволі незвичайне виробництво – виготовлення окулярів з кави та льону. Такі окуляри дозволяють повністю відмовитись від нафтового пластику.

Кава, льон і натуральні масла – основні компоненти окулярів, які навіть пахнуть кавою.

Кавові окуляри коштують 2216 гривень.

Ecopack Gifts – подарункові коробки з деревини

Українська компанія Ecopack Gifts пропонує натуральну заміну екологічно небезпечним пакункам. Бренд займається виготовленням подарункових коробочок та упаковування зі шпону (тонких листів деревини).

Raw Flaw – водостійкі сумки

Екобренд Raw Flaw виготовляють сумки, косметички, торбинки для зберігання продуктів та аксесуари.

При виробництві використовують

екологічний матеріал, який не містить тваринного походження і є безпечним для природи та людей. Це vegan cloth.

Для виготовлення своєї продукції бренд використовує водовідштовхувальний папір.

DevoHome – шуби з конопель

Компанія DevoHome виробляє в Україні натуральний текстиль з конопляного волокна.

Речі із конопляних волокон гіпоалергенні й підходять для діток.

Така тканина зігріває, коли холодно й охолоджує у спеку. Компанія DevoHome виробляє в Україні натуральний текстиль з конопляного волокна.

Найбільш популярним товаром є шуби із конопель, які зовні мало відрізняються від натурального хутра, але є чудовою екологічною альтернативою.

Ціна такої шуби 13850 грн.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень