Стерилізація котів і «Бульба-фест»: які проекти громадського бюджету Рівного перемогли

24 проекти, які набрали найбільшу кількість голосів рівнян, зможуть отримати фінанасування з міського бюджету

Це 16 малих проектів вартістю до 250 тисяч гривень та 8 великих вартістю до 1 мільйона 250 тисяч гривень.

Як і торік, серед проектів-переможців було чимало культурних заходів: фестивалі «Онлі рок-н-рол», «Перлинка Рівного», «Бульба-фест» тощо.  

Секретар міськради Рівного Сергій Паладійчук каже, що цього року рівняни активізувалися:

Активність громадян була вищою і за кількістю проектів, і за їхніми характеристиками. І голосування було набагато активнішим, ніж торік.

 

Якщо брати по голосах (я не скажу скільки людей голосувало, тому що вони могли голосувати за декілька проектів), але було понад 14 тисяч голосів віддано за всі проекти. Тобто кількість людей просто на порядок вища, ніж торік.

 

Тобто та ідея, яка покладалася на громадський бюджет - активізація громади навколо можливості ініціювати і втілювати проекти не тільки владою, а й простими громадянами, реалізується.

На думку Сергія Паладійчука, якщо у державі нічого радикально не зміниться, то за два-три роки більшість громадян міста буде знати про таку можливість, як громадський бюджет, і вона даватиме рівнянам відчуття, що вони також можуть щось змінювати у міському житті.

Цього року такі великі проекти набрали найбільшу кількість голосів:

І найбільшу підтримку рівнян отримали ось ці малі проекти:

А ось ще три проекти, які хоч не набрали достатньої підтримки рівнян, але могли пройти, бо ще вистачало виділених кошитів, не підтримала координаційна рада, яка затверджувала проекти. Це "Алея Небесної сотні", фотошкола для початківців та створення полів для пляжного волейболу.  

Остаточне рішення щодо фінансування проектів у 2018 році прийме міська рада Рівного. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень