Дещо про РКГ «Престиж» та нове ім’я в журналістиці Рівного (ФОТО)

До семантики слів «Добровільно» і «Примусово»

Такий спортивний майданчик хочуть своїм дітям батьки учнів РКГ "Престиж"

Ми тут припустилися помилки. Ми це – сайт «Радіо Трек»

Не зовсім правильно сформулювали вчора речення в одній статті. За це схопилися і пробують нам дотинати, але справа в тому, що ми…

Не боїмося визнавати власних помилок.

Більше того

Ми не боїмося їх робити. Ті помилки.

Ми взагалі мало чого – боїмося.

Можливо, саме тому сайт Радіо Трек уже більше року стоїть на першому місці в усіх рейтингах Bigmir – серед усіх рівненських сайтів – за популярністю серед мешканців Рівного та Рівненщини.

Це відкрита статистика її може кожен переглянути ТУТ і ТУТ

Головне, що ми так само не боїмося: визнавати власні помилки, їх виправляти та на них – вчитися.

Отже, вчора ми написали матеріал про «Громадський бюджет».

Є такий бюджет – на різні громадські проекти.

За ці проекти  мешканцям Рівного треба голосувати.

Щоби потім ці проекти отримали гроші: бюджетне фінансування від міста.

Мешканці Рівного про це не знають. Типово той, хто придумав проект, сам за нього голосує і просить друзів та знайомих (і незнайомих) – підтримати свій проект.

Загалом, напевно, не більше 1-2 % рівнян візьме участь у цих голосуваннях за розподіл бюджетних мільйонів серед своїх друзів та знайомих.

Більшість рівнян просто не уявляють собі: про що взагалі мова; хто, кому і де роздає міські гроші; які такі проекти; де і як за них голосувати.

Процедура голосування дійсно – складна. Якщо через Інтернет, то передбачає використання карточки Приватбанку чи інших банків.

Одним словом, момент у вчорашньому матеріалі, який викликав шквал емоцій, стосувався РКГ «Престиж», де батьки зініціювали будівництво спортивного майданчика.

І написали та подали відповідний проект.

І от, якщо переважно проекти зібрали на цей час по 100 з чимось голосів, то проект РКГ «Престиж» зібрав уже понад 500.

Представники комітету, які провадять підрахунок, у присутності журналістів висловилися вчора у тому сенсі, що

Батьківський комітет організував батьків РКГ «Престиж» на це голосування і тому такий результат, бо всі батьки – організовано голосують.

Наш кореспондент, описуючи цю ситуацію, використав словосполучення «у добровільно-примусовому порядку».

Це була помилка.

Можна не сумніватися, що більшість голосує без примусу, а просто хоче, щоб їхні діти в РКГ «Престиж» мали сучасний спортивний майданчик. 

Такий спортивний майданчик хочуть своїм дітям батьки учнів РКГ "Престиж"

Влад Перязєв – один із найяскравіших журналістів нової генерації у Рівному, але припустився тут помилки. Переживає  тепер, і це добре.

Ми теж переживаємо, що через технічний збій внесена пізніше редакційна правка не збереглася.

Як своєрідну компенсацію за допущену помилку та для більшого прояснення ситуації наведемо нижче текст зі сторінки Людмили Радчук, яка є співавтором проекту РКГ «Престиж»:

Я ніколи не думала, що колись хтось заставить писати мене публічні листи, але…


Переглядаючи новини Рівного за сьогодні, знайшла ось таку інформацію. І особисто хочу звернутись до її автора, пана Влада Пєрязєва, Радіо Трек.

 

Пане Владе, ось цитата з Вашого повідомлення «Серед усіх проектів найбільше голосів набрала ідея встановити на вулиці Данила Галицького дитячий майданчик. За словами членів комітету, батьківський комітет гімназії «Престиж», який подав проект на розгляд, заручився у добровільно-примусовому порядку підтримкою батьків учнів». Перш ніж «гадити» чиюсь роботу, назвіть конкретні імена, кого заставили примусово голосувати. Чому ми звикли прикриватись загальними назвами: «хтось», «когось», «члени комітету»...

Так, ми проводимо роботу, агітуємо батьків та місцевих жителів, поширюємо інформацію в соцмережах, радимо людям як проголосувати, бо не кожен має карту ПриватБанку чи можливість прийти в пункти голосування, не всі старші люди мають електронні адреси та сканери вдома, щоб відсканувати паспорти.

 

Але нікого не тягнемо за руку і тим більше не примушуємо щось робити.

В гімназії навчається 599 учнів, а голосів станом на мою публікацію лише 496.

 

До Ваших слів мені здавалось, що суспільство байдуже, що людям лінь проголосувати навіть за те, щоб їхні діти мали можливість жити краще, але зараз розумію, що люди втомились. І, дякуючи таким публікаціям як Ваша, не вірять що їх голос може щось змінити, що гроші з Бюджету можна «взяти» просто, висловивши свою ідею та заручившись підтримкою однодумців.

Чому багато голосів, - значить хтось когось заставляє, обманює...

Далеко ми підемо з таким думками та мисленням.

Ні, краще сидіти в багнюці та нити, що влада погана, що президент не зробив, що директор вкрав, а стати і зробити хоч мізер ми не можемо, бо знов влада погана, президент вкраде, і так по колу.

Знаєте, а я не хочу щоб мої діти грались в болоті і кожен день стрибали до школи по «бровках», бо болото з футбольного поля тече прямо на тротуар.

Але якщо когось примусили проголосувати, я особисто, як співавтор проекту прошу, звертайтесь, будемо шукати спосіб відкликати Ваш голос, а при потребі просто знімемо проект з голосування.

До речі, дізнатися більше про сам проект і проголосувати за нього ви можете тут.

Також наведемо один із коментарів під дописом Людмили Радчук:

Лилия Руденко  Дозвольте висловити думку батьків, чиї діти навчаються в РКГ «Престиж» і яких обурила публікація журналіста.

 

Підписуючись під кожним словом пані Людмили Радчук, хочемо додатково сказати про те, що місцевій владі нарешті вдалося розбудити сплячу громадськість, залучити до суспільного життя і дати їй спробувати свої сили у реальному процесі прийняття рішень, що стосуються життя громади.

 

Замість того, щоб підтримати активність частини своїх співгромадян, показати іншим, як слід пропагувати свою ініціативу, боротися за свій проект – хтось «по-хуторянськи» заводить старої пісні: «Щось тут не чисто, у нас, українців, так не буває…»

 

Так, ми – українці! Ми змінюємося! Ми починаємо звикати, що НАША ХАТА НЕ З КРАЮ!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень