Список нудистських пляжів України (ТОП – 16)

В Україні існує цілий рух натуристів. Солідне співтовариство дислокується в Одесі. Ця перлина на березі Чорного моря - незаперечний рекордсмен за кількістю нудистських пляжів і вільних від забобонів відпочивальників

1. Чоколівський пляж, Одеса

Один з найбільших нудистських пляжів в Україні. Був відкритий ще в 1989 році. Розташований майже в центрі міста, в курортній зоні, праворуч від пляжу санаторію ім. Чкалова. Атмосфера спокійна, відпочивати приходять натуристи від 16 до 50 років. Поруч є невелике кафе-тераса. У гарну погоду на нудистському пляжі навіть в будні дні збирається кілька сотень людей, а по вихідним - більше тисячі.

Берег: гальковий, чистий.

Як дістатися: від залізничного вокзалу трамваєм №5, зупинка «Санаторій Чкалова».

2. Нудистський пляж в районі Кароліно-Бугаз, Одеська область

Дикий і відокремлений. Розташований між базою відпочинку «Чайка» і пансіонатом «Одеса».

Берег: чистий.

Як дістатися: від залізничного вокзалу на електричці Одеса - Білгород-Дністровський, зупинка «Студентська».

3. Нудистський пляж в місті Южне, Одеська область

Малолюдний куточок на березі Чорного моря. Цей непогано організований дикий пляж знаходиться в 15 хвилинах ходьби від міського. Великі гладкі валуни прекрасно замінюють тим, хто купається, стільці, на яких можна і сісти, і скласти речі. Цікава особливість пляжу - викладене півколом з каменів укриття, що нагадує ширму. Кажуть, що його спеціально побудували місцеві жителі, щоб уникнути зустрічей зі знайомими.

Берег: чергується пісок з галькою, чистий.

Як дістатися: від автостанції маршруткою №68, пішки вліво від міського пляжу до холодного джерела.

4. Пляж на острові Джарилгач, Скадовськ, Херсонська область

Нудистський пляж тут великий, тихий і майже безлюдний. Головні його переваги - чистота і повна відсутність благ цивілізації - притягує сюди натуристів, охочих відпочити від мирської суєти.

Берег: піщаний, чистий.

Як дістатися: від селища Лазурне перейти вбрід через протоку.

5. Нудистський пляж на острові Дзендзик, Запорізька область

Знаходиться в заповідній зоні і оточений заростями очерету, тому надійно приховує тих, хто тут відпочиває, від поглядів туристів. Чистота і вид приваблюють сюди натуристів з різних куточків України. Порядок підтримують самі відпочиваючі. Тут уживаються як натуристи, так і народ в купальниках і плавках, прекрасно себе почувають і дівчата, загоряють топлес.

Берег: піщаний (білий пісок), чистий.

Як дістатися: маршрутне таксі № 15 від автовокзалу, зупинка «Середня коса».

6. Нудистський пляж в Бердянську, Запорізька область

Знаходиться нудистський пляж між Бердянською косою і курортом з лікувальною гряззю, трохи віддалений від звичайного пляжу. Місце відоме не тільки серед місцевих жителів, а й серед гостей міста.

Берег: піщаний.

Як дістатися: автобусами №2 і 15, зупинка «Курорт», йти пішки вздовж грязьового лиману.

7. Пляж в Кирилівці (Федотова коса), Запорізька область

У Кирилівці немає офіційного нудистського пляжу, але кілометри дикого узбережжя від села Степок до острова Бірючий прекрасно підходять для відпочинку прихильників натуризма. Від траси берег надійно захований високою травою і валом, тому тут буде затишно і новачкам. Кращі місця нудистського пляжу розташовані в кемпінг.

Берег: чистий.

Як дістатися: їхати по трасі вздовж узбережжя в бік села Степок, повернути за автокемпінг.

8. Наумовський пляж на острові Хортиця, Запорізька область

Знаходиться Наумовський пляж за Санаторії і профілакторії місцевих підприємств (з боку берега Бабурки, навпроти «Магадана»). Місце непогане, але маленьке за площею. Основний контингент відпочиваючих - жінки і чоловіки від 35 років. Але справжніх натуристів там мало.

Берег: піщаний, чистий.

Як дістатися: на маршрутці, що йде на Бабурку.

9. Нудистський пляж на косі в Миколаєві, Миколаївська область

Берег житлового мікрорайону став на сьогоднішній день одним з найпопулярніших місць відпочинку. Саме тут, поруч з міським пляжем, розташувався острівець для нудистів. На косі досить часто можна зустріти тих, хто засмагає топлес або зовсім без купальників і плавок. Накинувши одяг, можна заглянути в літнє кафе або бар на сусідньому громадському пляжі.

Берег: піщаний, досить чистий.

Як дістатися: маршрутним таксі до мікрорайону завдав, кінцева зупинка, пройти до піщаної коси.

10. Нудистський пляж на Оболоні, Київ

Знаходиться на березі затоки «Собаче гирло» за яхт-клубом. Нудистський пляж на Оболоні тихий і справді дикий. Місце настільки просторе, що можна розташуватися навіть з наметом. Сюди найчастіше приїздять пари у віці за тридцять - свінгери. На протилежному березі видно міський пляж. Безсумнівний плюс - відсутність кровожерливих комарів.

Берег: піщаний, чистий

Як дістатися: на тролейбусах №24 і 44, до кінцевої зупинки. Обійти яхт-клуб уздовж забору зліва.

11. Нудистський пляж «Довбичка», Київ

Це самий просторий і найвідоміший нудистський пляж столиці. Розташований в південній частині Труханового острова. Більшість відпочиваючих складають ідейні натуристи, але зустрічаються і ті, хто засмагає в купальниках. До того ж, звідси відкривається чудовий вид на Києво-Печерську лавру і стилізований ресторан «Ноїв Ковчег».

Берег: не дуже чистий.

Як дістатися: від станції метро «Гідропарк» до Венеціанського містка, перейти його і повернути ліворуч, дійти до ріки і на човні переправитися на острів.

12. Нудистський пляж на магістратському озері, Чернігів

Єдине місце, де були помічені нудисти в Чернігові - на березі магістратське озера за пішохідним мостом через Десну. Видно, філософія гармонії з природою не користується тут популярністю.

Берег: не дуже чистий.

Як дістатися: недалеко від проспекту Миру пройти по пішохідному мосту, минаючи Чернігівський парашутний клуб. Від моста до пляжу, розташованого між двома озерами, хвилин 10 пішки.

13. Нудистський пляж в селищі Безлюдівка, Харківська область

Затишне містечко для вільного від одягу відпочинку знаходиться на березі озера, серед платних і диких пляжів. Селище знаходиться всього за 13 км від Харкова, і влітку сюди часто приїжджають з міста.

Берег: чистий.

Як дістатися: автобусом або автомобілем до селища Безлюдівка. Маршрутні автобуси відправляються від станцій метро «Спортивна» і «Проспект Гагаріна». Пляж знаходиться недалеко від провулка Лиманський.

14. Дикий пляж на Монастирському острові, Дніпропетровськ

Протягом багатьох років тут купаються і засмагають без одягу. Нудистський пляж знаходиться відразу за офіційним міським пляжем, в самому кінці острова. Увечері на Монастирському збирається багато молоді, тому найкращий час для відвідування - ранок. Час від часу пляж закривають, але це не заважає прихильникам натуризма повертатися сюди знову і знову.

Берег: не дуже чистий.

Як дістатися: маршруткою або трамваєм №1 в парк ім. Т.Г.Шевченка, пройти через парк в самий кінець острова по береговій лінії.

15. Крюківський пляж «Під мостом», Кременчук

Нудистський пляж знаходиться в мікрорайоні Крюков, зліва від мосту. Недалеко знаходиться острів Шаломай. Загоряють тут частіше топлес, але в воду заходять все-таки без одягу.

Берег: не дуже чистий.

Як дістатися: в мікрорайоні Крюков повернути ліворуч за мостом.

16. Нудистський пляж на Митниці, Черкаси

Нудистський пляж знаходиться між міськими пляжами «Рів'єра» і «Митниця». Крім цього, натуристи збираються на острові ближче до жовтого дому на Митниці.

Берег: не дуже чистий.

Як дістатися: від скверу Богдана Хмельницького пройти по вулиці Розкопна до вулиці Гагаріна, далі хвилин 7 пішки до води.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень