З початку року на водоймах України загинуло 778 людей

Влітку люди масово вирушають на відпочинок до водойм. Досить часто громадяни нехтують елементарними правилами безпеки, що стає причиною трагічних наслідків. Лише від початку липня цього року на водоймах загинуло 225 осіб, з яких 17 дітей. Загалом, з початку року на водоймах загинуло вже 778 осіб, з яких 72 дітей.

 

З метою попередження загибелі людей на воді та зменшення кількості надзвичайних подій фахівці ДСНС України постійно проводять інформаційно-роз’яснювальні рейди по всій території країни.

 

Так, цього тижня херсонські рятувальники провели профілактичну роботу з відпочивальниками біля Каховського магістрального каналу, на річці Дніпро у Херсоні і Бериславі, на річці Інгулець у Великоолександрівському районі, а також у Горностаївському, Скадовському і Чаплинському районах.

 

Фахівці ДСНС розповіли людям про статистику загибелі на водоймах області, основні причини виникнення трагічних випадків, продемонстрували алгоритм надання першої домедичної допомоги потерпілим на воді та надали рекомендації щодо безпечного перебування поблизу водойм. Аби люди краще засвоїли інформацію всім були роздані тематичні листівки.

 

Крім того, такі заходи були проведені на водоймах Волинської та Луганської областей.

 

Разом з тим, у регіонах України наразі відбуваються навчання рятувальників та відповідних служб щодо запобігання загибелі та травмування людей на водних об’єктах, а також надання першої невідкладної медичної допомоги потерпілим. Так, цього тижня, у Енергодарі запорізькі фахівці ДСНС спільно з працівниками комунального підприємства відпрацювали дії щодо порятунку людей на водоймах у літній період.

 

Рятувальники ДСНС України вкотре звертаються до громадян з проханням не нехтувати елементарними правилами безпеки під час відпочинку на воді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень