Справжній квест: Як знайти звичні українцям ліки за кордоном

Щоб зорієнтуватися в аптеці

Анальгін та Баралгін

Безліч компаній виробляють ці препарати у західних країнах. Втім, виробники дають лікам різні назви, й одразу на місці важко зорієнтуватися. Найчастіше Анальгін можна знайти під назвою Metamizole. Пам'ятайте, що у Франції, США та Британії препарат заборонений. 

Парацетамол

У Європі та США його можна зустріти під назвами Tylenol, Calpol, Panadol. Наприклад, у Польщі та США можна зустріти APAP, його продають буквально біля каси у супермаркеті.  У Чехії та Словаччині – Paralen, в Угорщині – Rubophen, в Італії – Tachipirina, у Німеччині – Fensum або Enelfa. Загалом у більшості країн Парацетамол є й під звичною назвою Панадол.

Аспірин (Ацетилсаліцилова кислота)

Як і в Україні, за кордоном поширена назва Аспірин.

Втім, знайти його або аналоги  в англомовних країнах можна також за абревіатурою NSAID (Non-steroidal anti-inflammatory drugs).

Аспірин, ібупрофен і напроксен відомі під цими іменами практично в усьому світі.

Цитрамон

У США Цитрамон продається під назвою Excedrin або Goody’s Powder, у Британії воно продається під назвою Anadin Extra, у Німеччині – Dolomo, у Румунії – Antinevralgic. Однак у більшості країн східної Європи препарат зберігає звичну назву цитрамон.

Но-шпа та інші спазмолітики

Но-шпа (альтернативна назва Drotaverine) відома у багатьох країнах Східної та Центральної Європи, однак у Західній Європі її продаж заборонено.

Якщо ж у країні не продають но-шпу, можна пошукати Anisotropine, Atropine або Clidinium bromide.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень