Ліки в Україні є. Проблема хіба з доставкою, - Ляшко 

Окупанти не дають можливості доправити ліки на частину території. Навіть для важких хворих

Окупанти не пропускають через блок-пости ліки, які життєво необхідні хворим, повідомляє міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

Найбільш критичною є доставка препаратів до території, де російська федерація, окупанти, не дозволяють нам проїхати через їхні блокпости. Оскільки вони обстрілюють наші швидкі, обстрілюють наші машини, які транспортують ліки.

 

Ми потребуємо гуманітарного коридору для того, аби доставити інсулін, аби доставити гіпотензивні засоби, препарати для діалізу - це те, без чого люди не можуть прожити", - каже Ляшко.

Наразі всі лікарні, до яких є доступ, забезпечені ліками, а з виробниками та дистриб’юторами ліків вдалося домовитися про стримування цін на медикаменти. Водночас уже тисяча медиків із-за кордону виявили бажання приїхати в Україну, аби надавати допомогу військовим та мирному населенню.

Водночас жодні сигнали, які ми посилаємо медикам, які перебувають на території російської федерації, не доходять і не знаходять підтримки. Вони закрились у своїй оболонці та взагалі не реагують на це.

 

Я вже неодноразово звертався до асоціації професійних медиків, щоб вони підтримали й виконали ту присягу Гіппократа, вийшли й засудили злочини, які відбуваються на території України.

 

Я звертався до міністра охорони здоров'я рф про те, що не можна не реагувати, не можна не дозволяти сьогодні Україні відкривати гуманітарні коридори та довозити життєво важливі ліки для хворих на онкологію, з діабетом, хворим, що потребують діалізу, - зазначив Ляшко.

 

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень