Власникам цієї групи крові не загрожує серцевий напад: Причина у швидкості згортання

Кардіологи навели результати своїх досліджень

Йдеться про роботу серцево-судинної системи. Найчастіше проблеми зі згортанням крові мають власники 2 та 3 групи.

Американська кардіологічна асоціація провела дослідження, чи впливає група крові на кількість випадків серцевих нападів. З'ясувалося, що найчастіше проблеми з серцем виникають у власників 2, 3 і 4 групи крові. Натомість власники 1 групи крові мають на 10% менший ризик.

– Вся справа у швидкості згортання крові, яка набагато вища саме у власників 2 і 3 груп, – припустили в Американській кардіологічній асоціації.

А от щодо утворення тромбів, то власники 1 групи крові мають на 51% менші шанси, ніж власники 2 та 3 групи крові. А також на 47% менше ризиків розвитку легеневої емболії.

Підвищений ризик пов’язаний із запаленням, яке відбувається в організмі людей з 2, 3 і 4 групою крові, каже гематолог Дуглас Гуггенхайм.

– Білки, присутні в крові 2 і 3 групи, можуть викликати додаткове «закорковування» або «потовщення» вен та артерій, що призводить до підвищеного ризику утворення тромбів та серцевих захворювань, – зазначає Гуггенхайм.

Втім, у людей з 1 групою крові є й свої ризики. Вони мають підвищений ризик кровотечі через найгірше згортання крові.

А от розлади поведінки та пам’яті властиві більше людям з 4 групою крові.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень