«Сподіваємось, Президент ветує цей закон»: ніхто не знає, що буде з лікарняними і декретними на Рівненщині

Детальної інформації катма

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №3663 про загальнообов’язкове державне соціальне страхування в новій редакції.

Нині цей законопроєкт – на підписі у Президента.

Згідно з законопроєктом, з 1 січня 2023 року повинно відбутись припинення Фонду соціального страхування шляхом приєднання до пенсійного фонду.

Зокрема, ліквідується право працівників на деякі соціальні виплати.

Про те, які саме це виплати, ми писали тут:

Летимо у прірву? Фонд соціального страхування ліквідовано... Чи платитимуть в Україні лікарняні та декретні?

Як нам розповіла очільниця Рівненського обласного відділення фонду соціального страхування Лілія Кравець, поки цей закон президентом не підписаний, він не чинний. 

 - В прикінцевих положеннях цього законопроєкту, пункт 12, мова йде про надання роботодавцям оплачуваних днів додаткової відпустки у разі тимчасової непрацездатності працівника, замість виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності, - зазначила пані Лілія. 

Між тим, на Рівненщині, як нам повідомили у Фонді, застраховано 66 143 особи.

Всього в області 9 відділень фонду. На запитання, що буде з працівниками всіх відділень та їхніми приміщеннями, Лілія Кравець відповіла, що на сьогодні немає жодної інформації про реорганізацію з керівного органу:

- Що значить «припинення фонду соціального страхування шляхом приєднання»? Це мають приєднати. Що буде – ми наразі не знаємо.

 

Як я це розумію, має бути нова структура, і в цій структурі має бути частина функцій – якщо це так буде – надана для пенсійного фонду для забезпечення застрахованих осіб і потерпілих матеріальним забезпеченням і соціальними виплатами. Мають бути працівники, які цей напрямок мають вести.

Втім, що саме буде - невідомо, адже закон ще не прийнятий. А у Рівненському обласному відділенні сподіваються, що Зеленський цей закон ветує:

- Сподіваємось, що президент ветує цей закон для того, щоб захистити соціальні права застрахованих осіб працюючих і потерпілих на виробництві, - зазначила Лілія Кравець. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень