«Спочатку Польща, а потім Україна!»: поляки дорікають Дуді за дружбу з нащадками Степана Бандери

Бандеру порівнюють зі Сталіним та Гітлером

Сотні тисяч переглядів та вподобайок у польських соцмережах набрало відео зірки коучінгу та ТікТоку у Польщі під іменем Viralowy tata (з польської - Вірусний тато. Популярність здобув даючи життєві поради 17-річним, - ред.).

Так його відео про найвищу державну нагороду у Польщі – Орден Білого Орла, яку Президент країни Анджей Дуда вручив Президенту України Володимиру Зеленському, лише у Facebook передивилося понад 730 тисяч осіб. Також сотнями тисяч переглядів обчислюється кількість у TikTok.

Та окрім переглядів, висловлені у записі думки, переважною більшістю коментаторів палко підтримуються.

Про що мовить блогер?

Здається він грає на почуттях поляків, які з початком великої війни, зазнали інфляції та втратили частину доходів. Зокрема, починає з аграріїв, які звинувачують українців у обвалі ціни на їхнє збіжжя через ввезення українського до Польщі.

Про обвал цін на продукцію польських агровиробників та їхні акції протесту ми писали у матеріалі:

Черги на кордоні з Польщею: «ошукані» фермери перекрили дорогу та звинувачують Україну

 

Інфлюенсер у своєму відео каже, що Україна виживе, а ось поляки будуть банкрутувати і їсти сухий хліб з українського збіжжя.

«Українці не вірять в Бога. Але вірять у Степана Бандеру»

Viralowy tata дорікнув польським керманичам у тому, що Володимир Зеленський під час свого візиту до Польщі жодним словом не згадав про 80 роковини Волинської трагедії (в Польщі події 1942-1943 років називають Волинською різнею, - ред.)

Не згадав про масові вбивства поляків, яке робила УПА з Бандерою на чолі (в цей період Бандера був у німецькому ув’язненні, - ред.). З Бандерою, який і надалі залишається в Україні народним героєм, а в Польщі сприймається як вбивця, нічим не кращий за Сталіна та Гітлера.

Блогер описав жахливі сцени подій, під час яких постраждала його родина і винуватить у смертях тисяч поляків українців.

Навіть росіяни спромоглися вшанувати закатованих у Смоленську польських офіцерів. А ми і далі не можемо допроситися в українців ні ексгумації, ні символічного кладовища аби нащадки замордованих поляків могли запалити символічну свічку, - каже зірка польського Facebook.

 

«Хто й кому має призначати нагороди»

Також, згадуючи вручення Дудою ордена Зеленському, він піднімає питання щодо нагород:

Цікаво хто, кому і з якою черговістю повинен призначати нагороди? Цікаво який орден дали українці полякам за те, що прийняли, забезпечили дахом, їжею, роботою, врятували життя 4 млн. українців?

З сарказмом Вірусний тато говорить про нагороду у вигляді 3 млн.тон українського збіжжя, в той час як польське «гниє у стодолах».

Спочатку Польща, а потім Україна, - звертається він до польських урядовців.

І врешті-решт визнає мужність українського народу та нашого Президента:

В той час, як російські солдати були вже на вулицях Києва, Зеленський залишився і боронив свою Вітчизну – це героїзм найвищого ступеня.

На противагу президентам Мосціцькому та Рачкевичу (були президентами Польщі в період другої світової війни, - ред.), які радісно поїхали до Швейцарії, потім до Парижу та Лондона і звідти керували Польщею… - каже у відео польський інфлюенсер.

«Маємо у кого повчитися»

Блогер завершує своє звернення словами про українців: «Маємо у кого повчитися». Також він бажає незалежності Україні і нових польсько-українських відносин. Але, підкреслює – тільки на основі історичної справедливості.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень