Сплатіть борги, або будемо судитися: жителям Рівного надходять від «Нафтогазу» листи «щастя»

Юристи кажуть, що це «фількіна грамота», але проблему це не вирішує

Чимало клієнтів звертаються у «Рівнегаз ЗБУТ» з приводу повернення переплати по особовому рахунку або повернення помилково сплачених коштів. Адже з 1 травня споживачів перевели до постачальника останньої надії — «Нафтогазу України».

Деякі абоненти писали вже по кілька заяв на повернення помилково сплачених коштів, втім досі багатьом абонентам гроші не повернули.

Натомість «Нафтогаз України» надсилає боржникам листи із закликом терміново погасити борги, інакше компанія позиватиметься до суду.

Радіо Трек звернулось до компанії «Рівнегаз Збут», аби з’ясувати, скільком абонентам повернули помилково сплачені кошти. Станом на початок вересня на офіційному сайті рівненської компанії повідомляли про такі цифри:

 - Станом на 2 вересня 2022 року, ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», повернуло побутовим клієнтам 2,711 млн грн переплат та помилково сплачених коштів.

 

У ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» наголошують, що повернення коштів триває і просять клієнтів дочекатись своєї черги. Всього до компанії надійшло 24737 заяв. 

 

З них 1209 заявникам вже повернули кошти на рахунки.

Втім, слухачі Радіо Трек масово скаржаться на те, що досі не отримали кошти на власні рахунки.

А процес передачі сплачених коштів на рахунки «Нафтогазу України» не налагоджений, йдеться у тому ж повідомленні на сайті «Рівнегаз збут»:

 - Наразі відсутній погоджений сторонами механізм автоматичного переведення коштів з особових рахунків споживачів у ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» на особові рахунки споживачів у ТОВ «ГК «Нафтогаз України».

Що робити людям, які місяцями чекають на кошти від «Рівнегаз Збуту», ми розпитали адвоката Валентина Дупака:

 - Треба писати заяву на повернення коштів. І бажано один екземпляр заяви мати при собі. Якщо ж вже кілька місяців вам не повертають кошти, раджу писати повторно заяву і загалом нагадувати про себе що два тижні.

 

Щодо листів, які надсилає «Нафтогаз України», то вони не несуть ніякої реальної загрози. Це фількіна грамота.

 

До мене поки не звертались люди, з якими б судився «Нафтогаз», чи навпаки.

Зазначимо, що Радіо Трек чекає відповіді на інформаційний запит від «Рівнегаз збуту». До речі, телефони вказані на сайті або зайняті, або не відповідають. А у клієнтському просторі на вул. Грушевського у Рівному чи не щодня – кілометрові черги.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень