Спершу судилася за маску, тепер – за щеплення: вчителька з Рівненщини ігнорує закони, бо «під покровом самого Бога» (ВІДЕО)

Її адвокат впевнений, що «терпіння і правильна позиція в судових засіданнях поставить на місце цих застосовувачів наказів»

Фото Суспільного. Жанна Тєтєнєва
Фото Суспільного. Жанна Тєтєнєва

Вчителька української мови та літератури Вараського ліцею №1 Жанна Тєтєнєва – вже давно відома на всю Україну своєю принциповою позицією щодо ковіду.

Ще наприкінці минулого року, коли освітян зобов’язали користуватися на роботі засобами індивідуального захисту, жінка відмовилася це робити.

Тоді – за результатами розгляду 11-ти протоколів – суд оштрафував її на 17 тис. грн. Однак пізніше Тєтєнєва оскаржила їх усі в інших судах… і виграла.

Нині ж виникла нова проблема – з понеділка, 8 листопада, усіх невакцинованих освітян, які не мають протипоказів до щеплення проти COVID-19, відстороняють від роботи. Вони не мають права працювати навіть дистанційно і зарплату їм не платитимуть.

Однак перед тим, як відсторонити працівника, керівництво повинне ознайомити його з відповідним наказом. Конфлікт із вчителькою із Вараша виник саме під час цього процесу. Відео, опубліковане у мережі адвокатом Дмитром Бузановим, поширили у спільноті rivne_1283.

https://www.instagram.com/p/CV-A-n2glKJ/

«ІМЕНЕМ ВСЕМОГУТНЬОГО БОГА»

На відео директорка ліцею повідомляє Жанні Тєтєнєвій, що та не надала ніяких документів, які б посвідчували, що за станом здоров’я вона має якісь протипокази до вакцинації проти коронавірусу. І, судячи з усього, щеплення вона таки не робила, тож з понеділка - буде відсторонена від роботи. 

Реакція вчительки передбачувана - вона заявляє:

– Знаходжуся під покровом самого Бога. І скільки Всемогутній Бог визначив мені тут працювати, стільки я й буду працювати.

 

Ваші злочинні розпорядження і накази будуть всі оскаржені, тому що ви на себе взяли право знищити мій народ.

 

Я не дозволяю цього іменем Всемогутнього Бога. Ви будете за це відповідати перед Всемогутнім, тому що ніхто ніколи собі не дозволяв в цьому світі.

Між тим, за словами адвоката, наказ МОЗ від 04.10.2021 року №2153 не може бути застосований до людей, які на дату його набрання чинності вже були працевлаштовані:

– Можна довго розписувати правову основу дій адміністрації навчального закладу або іншого підприємства чи установи, які на підставі наказу МОЗ від 04.10.2021 року №2153 сьогодні, 05.11.2021 року повидавали накази людям про відстроронення від роботи, але я обмежусь одним основним юридичним обґрунтування незаконності цих дій.

 

Частина 1 статті 58 Конституції України визначає, що Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи.

 

Отже, не може цей наказ МОЗ бути застосований до людей, які на дату його набрання чинності вже були працевлаштовані, надання зворотної дії в часі таким нормативно-правовим актам може бути передбачено шляхом прямої вказівки про це в законі або іншому нормативно-правовому акті…

 

Терпіння і правильна позиція в судових засіданнях поставить на місце цих застосовувачів наказів. Жанна Володимирівна вчителька з міста Вараш, вже витримували тиск на себе через відмову носити маску на обличчі, витримає і цей тиск, бо вона вивчає біблію і не соромиться цього.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень