Порядок відсторонення невакцинованих працівників: як виглядають ці документи (ФОТО)

До роботи нещеплених освітян та держслужбовців не допустять з 8 листопада. До цього вони отримають повідомлення від керівництва

Відсторонятимуть від роботи без збереження зарплати вже з понеділка, 8 листопада, освітян і держслужбовців, які не зробили щеплення проти коронавірусу. Пізніше цей список доповнять працівниками підприємств критичної інфраструктури.

Утім, алгоритм відсторонення буде однаковим для працівників усіх підприємств, повідомляє спеціалізоване видання «КАДРОВИК-01».

Як виглядає повідомлення працівнику про обов’язкове щеплення проти COVID-19 (приклад) ????

Приклад повідомлення, яке має отримати працівник, аби з 08.11.2021 його не відсторонили від роботи. Скрін із сайту kadrovik01
Приклад повідомлення, яке має отримати працівник, аби з 08.11.2021 його не відсторонили від роботи. Скрін із сайту kadrovik01

Як виглядає наказ про відсторонення від роботи невакцинованого працівника (приклад) ????

Так виглядатиме наказ щодо відсторонення невакцинованого працівника без збереження зарплати. Скрін із сайту kadrovik01
Так виглядатиме наказ щодо відсторонення невакцинованого працівника без збереження зарплати. Скрін із сайту kadrovik01

Як виглядає наказ про допуск до роботи вакцинованого проти COVID-19 працівника (приклад) ????

Такий вигляд матиме наказ про допуск вакцинованого проти COVID-19 працівника. Скрін із сайту kadrovik01
Такий вигляд матиме наказ про допуск вакцинованого проти COVID-19 працівника. Скрін із сайту kadrovik01

Між тим, виняток щодо відсторонення від роботи без збереження заробітної плати робитимуть для працівників, які мають абсолютні протипоказання до проведення профілактичних щеплень проти COVID-19 і надали відповідний медичний висновок❗

Напередодні у МОЗ визначили 16 причин для відмови від вакцинації.

КОНТЕКСТ:

  • Відстороненого працівника тимчасово увільнятимуть від обов’язку виконувати роботу за укладеним трудовим договором, аби запобігти негативним наслідкам роботи невакцинованих працівників під час карантину, встановленого КМУ.
  • Виплату зарплати на цей час призупинятимуть. 
  • Працівників та держслужбовців відсторонюють наказом або розпорядженням керівника держоргану або підприємства, установи, організації.
  • З наказом обов’язково ознайомлюють працівника – під підпис.

ПРАВОВІ ПІДСТАВИ:

???? Вказана норма діятиме для працівників закладів освіти та державних органів, вказаних у наказі МОЗ від 04.10.2021 №2153.

???? Кабмін доручив керівникам держорганів, підприємств, установ та організацій: 

  • контролювати як проводять обов’язкове профілактичне щеплення працівники та держслужбовці, що зобов’язані вакцинуватися проти COVID-19 відповідно до Переліку професій, затвердженого вищевказаним наказом МОЗ;  
  • відсторонити від роботи працівників та держслужбовців, які відмовляються або ухиляються від таких обов’язкових профілактичних щеплень, відповідно до ст. 46 КЗпП, ч. 2 ст. 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 №1645-III і ч. 3 ст. 5 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 №889-VIII.

???? Оплачувати працю працівників та держслужбовців за час такого відсторонення потрібно з урахуванням ч. 1 ст. 94 КЗпП, ч. 1 ст. 1 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 №108/95-ВР та ч. 3 ст. 5 Закону про державну службу.  

???? Відповідні зміни до постанови КМУ від 09.12.2020 №1236 затверджені постановою Кабінету Міністрів від 20.10.2021 №1096.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень