«Вчителька без маски» відмовляється «поклонятися сатані» і перемагає у судах на Рівненщині (ФОТО/ВІДЕО)

«Всемогутній Господь заповів мені не виконувати ці постанови щодо карантину» (с)

Вчителька із Вараша, на яку склали 11 протоколів за відмову носити маску, 17 000 грн штрафу не платитиме.

Перший складений на неї протокол Жанна Тєтєнєва оскаржила у Рівненському апеляційному суді. Крім того, вже подала скаргу на два такі ж протоколи і ще вісім – скерує до суду, повідомляє «Суспільне».

Вчителька української мови та літератури запевняє, що носити маску їй заважають релігійні переконання.

Жанна Тєтєнєва. Фото "Суспільного"

10 постанов складено у школі, а одна справа, я сподіваюся, вона теж буде скасована, яку на мене склали в суді першої інстанції, коли я прийшла виборювати свої права.

 

Суддя на мене тоді теж викликав поліцію, – розповідає Жанна Тєтєнєва.

Перший протокол жінка оскаржила в Рівненському апеляційному суді буквально днями – 22 січня.

Як зазначає її адвокат Дмитро Бузанов,

28 серпня 2020 року Конституційний суд дійшов висновку, що протиепідемічні заходи, встановлені постановами Кабміну, порушують і обмежують права громадян, тож всі зобов'язання носити маску є незаконними.

Адвокат вчительки Дмитро Бузанов. Фото "Суспільного"

Журналісти «Суспільного» поспілкувалися з керівництвом навчального закладу та колегами Жанни Тєтєнєвої. Ті кажуть, що справа їх спантеличила, але переконати вчительку одягати маску у школі вони так і не змогли.

Свою позицію Жанна Тєтєнєва пояснює релігійними переконаннями:

Я – християнка Віри Євангельської і всемогутній Господь заповів мені не виконувати ці постанови щодо карантину, оскільки вони є злочинними.

 

Читайте «Об'явлення Іоана Богослова», що «звірина покладе знамено на праву руку, або на чоло всім багатим і вбогим». Одним словом, всі, хто вдягнув маску, вони вільно, невільно, добровільно чи примусово поклонилися сатані, – каже вчителька.

Фото ілюстративне, колаж Радіо Трек

Крім того, жінка відмовляється вимірювати температуру, коли приходить на роботу. А без маски ходить не лише в школі, а повсюди.

Ніде не одягаю. І, знаєте, я вже зазнаю дискримінації в цьому плані, бо фактично в усіх магазинах мені відмовлено, заборонено.

 

Що я не ношу маску, я насправді ніякої небезпеки не становлю для суспільства, – додає жінка.

Прокоментував ситуацію і начальник обласного управління освіти і науки Петро Коржевський. Каже, на Рівненщині діє 586 загальноосвітніх навчальних закладів, у яких працює майже 20 тисяч педагогів. І лише ця жінка – єдина серед усіх учителів – не носить маску у школі.

Начальник облуправління освіти Петро Коржевський. Фото "Суспільного"

Винятків із правил бути не може. І в такій ситуації під загрозою величезна кількість дітей. Це, фактично, прецедент, який може бути поширений на всю Україну. І це нехороше правило... Бо стосується здоров'я і безпеки як дітей, так і педагогів, – каже очільник рівненської освіти.

Петро Коржевський додає, що в цій ситуації будуть розбиратися детальніше, адже це справжній виклик для керівників, які відповідають за весь навчальний процес.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень