40 років тому в цей день народився Архієпископ Рівненський та Острозький – Іларіон (3 ФОТО)

Владика не святкує світський ювілей. Чому

Архієпископ Іларіон народився цього дня сорок років тому – 08 листопада 1980р. Як пише Вікіпедія:

Народився в Зубреці на Бучаччині в родині православного священика, протоієрея Іоанна Процика (священик у селі Новосілка Бучацького благочиння, Тернопільсько-Бучацької єпархії УПЦ КП). Мати — Марія Процик.

На сайті Рівненської єпархії ПЦУ про цей – світський – день народження Архієпископа Рівненського та Острозького сьогодні нічого не повідомляється, позаяк для Церкви важливішим є день Тезоіменитства, коли монах приймає постриг та відмовляється від світського життя. 

Цікаво, що владика Іларіон свій постриг прийняв теж у листопаді, і на сайті ПЦУ ми бачимо одразу кілька вітальних публікацій датованих 03 листопада цього року.

 

Вочевидь, буде доречним сьогодні повторити одну із них:

Ваше Високопреосвященство, дорогий наш Владико!

Щороку 03 листопада Церква Христова молитовно вшановує пам’ять преподобного Іларіона, схимника Києво-Печерського. Це день Вашого Ангела! Дозвольте висловити Вам щирі слова привітання та добрі побажання з нагоди дня Тезоіменитсва!

Шановний Владико! Ви для нас є прикладом християнської любові, терпіння і повної самовіддачі служінню, до якого покликав Вас Господь. Ви пробуджуєте у наших серцях ті головні почуття, без яких сьогодні не обійтися жодній людині: Віру, яка допомагає зрозуміти, що ми створені Творцем для добра; Надію на спасіння в житті вічному і Любов, бо «той, хто в любові перебуває, перебуває в Богові, і Бог у ньому» (1Ін.4:16). 

Від усього серця зичимо Вам міцного здоров'я, миру та духовної радості. Нехай Всемилостивий Господь за молитвами Пречистої Своєї Матері та преподобного Іларіона, схимника Києво-Печерського, укріпляє Ваші душевні і тілесні сили, та  дарує невичерпну наснагу для подальшого Архіпастирського служіння!

ІСПОЛА ЕТІ ДЕСПОТА !

Привітання від Єпіфанія -- Митрополита Київського та всієї України

Від Редакції: 

* Тезоіменитство – день Янгола, день постригу монаха
 

* «ІСПОЛА ЕТІ ДЕСПОТА!» – перекладається з древньогрецької як «МНОГАЯ ЛІТА ТОБІ, ВЛАДИКО!»

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень