Ювіляру на Рівненщині передали вітання від президента Зеленського (ФОТО)

Легендарний атомник відзначив 90-річчя

У Вараші відбулися урочистості з нагоди ювілею першого директора Рівненської АЕС Володимира Коровкіна, який очолював підприємство з 1973 по 2002 рік.

Привітати Володимира Коровкіна приїхали його колишні колеги, друзі, ветерани, з якими він будував РАЕС, а також представники регіонального центру Всесвітньої Асоціації операторів АЕС, очільник Українського ядерного товариства.

Слова вдячності висловив очільник компанії «Енергоатом» Павло Павлишин, який впродовж останніх семи років працював генеральним директором Рівненської АЕС. Він передав вітання Володимиру Коровкіну від президента України Володимира Зеленського.


А також озвучив пропозицію, з якою звернувся до уряду та президента — відзначити ювіляра присвоєнням звання Героя України.

Вітання ювіляру прозвучали від т.в.о. генерального директора РАЕС Сергія Куроєдова, голови ППО РАЕС Івана Мельника, усього колективу електростанції. Вітали ювіляра генеральні директори усіх українських АЕС.

З нагоди 90-річчя неординарної особистості, одного із засновників міста-супутника і підприємства ювіляра привітав голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Він передав Володимиру Коровкіну цінний подарунок – годинник від Рівненської ОДА.


До слова, на сайті РАЕС днями вийшло розгорнуте інтерв’ю з Володимиром Коровкіним. Він згадує свої дитячі роки й студентство. Легендарний атомник пригадує, як марив морем й мріяв про військово-морську службу. Проте піддався вмовлянням матері не їхати так далеко від дому, й пішов навчатися до політехнічного інституту.

Прикметно, що на Рівненщину Володимир Коровкін спочатку приїхав тимчасово:

Cкерований сюди я був тимчасово, поки не прибуде інший керівник, уродженець Дубровиці. Приїхав на невизначений час, а залишився на все життя.


Настільки прикипів душею до цього краю, людей, станції, міста, що надалі на всі пропозиції відповідав відмовою. І до сьогодні я не залишаюся байдужим спостерігачем, — зазначає ювіляр.



Усю розповідь знайдете за посиланням.
 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень