Звернення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона з приводу поширення коронавірусу

«Ми повинні перемагати хвороби і скорботи цього світу терпінням, милосердям та любов’ю» (с)

На сайті Рівненської єпархії ПЦУ оприлюднено звернення Архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона від 05.03.2020 з приводу поширення коронавірусу.

Подаємо повний текст:

Дорогі браття і сестри, шановні жителі Рівненщини!

Сучасне людство зараз переживає важкий період свого існування. Усі ми бачимо, що відбувається на наші планеті: до війн та конфліктів, економічної нестабільності та екологічної кризи, додалося ще одне випробування – поширення епідемії короновірусу. Ця хвороба не оминула і нашу Батьківщину.

Кожного дня у ЗМІ ми чуємо про нові захворювання, смертельні наслідки епідемії. Але разом з тим, лікарі всього світу шукають методи лікування та ліки від цієї хвороби.


Зараз, коли православні християни перебувають у часі Великого посту, ми повинні присвятити свої молитви Богові не лише заради свого очищення.


Усі ми, у щоденній особистій молитві, чи загальній молитві всієї Церкви, маємо просити Бога звільнити наш народ від цієї недуги, щоб вона обійшла нас і була ліквідована на планеті.

Великий піст є особливим періодом у житті християнина.

Це час молитви, утримання від тілесних бажань, пристрастей та матеріальних надмірностей. Мету цього життєвого подвигу яскраво пояснює ап. Павло:

«Усе менi дозволено, та не все корисне; все менi дозволено‚ та нiщо не повинне володiти мною» (1 Кор. 6: 12).

Тому необізнаність, ненависть, недоброзичливість не повинні володіти нами, коли ми зіткнемося з хворими людьми чи з працівниками медичних служб, які намагатимуться зупинити поширення вірусу. Хто потрапить у таку ситуацію, нехай найперше задумається і запитає себе: якби я хотів щоб до мене ставились в такому випадку?

Ми повинні перемагати хвороби і скорботи цього світу терпінням, милосердям та любов’ю.


Через це на кожному богослужінні Церкви, особливо під час Літургії, лунають такі молитви-прохання священнослужителів: «Щоб визволитися нам від усякої скорботи, гніву, небезпеки та недолі», «…за недужих, знеможених та поневолених і за спасіння їх Господу помолимося».


В них ми просимо у Всевишнього захисту, зцілення й збереження від усіх випробувань.

Дорогі браття та сестри! Звертаюся і прошу вас пам’ятати, що ми є християни, і в своєму земному житті повинні наслідувати приклад життя Господа нашого Ісуса Христа.

Він взяв на себе наші хвороби і страждання, звільнив і зцілив від них своїм Воскресінням. І в цей нелегкий період життя віддаймося на волю милосердя Божого, молімося за недужих, молімося за медиків, які своїми професійними зусиллями працюють над порятунком хворих людей.

Нехай кожному допомагає у цей час Спаситель, Який зцілюючи недужих говорив: «За вірою вашою нехай буде вам». (Мф.9, 29).

Іларіон,

архієпископ Рівненський і Острозький 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень