Сьогодні розпочинається сезон збору журавлини

Відтак, жителям Рівненщини спростили перетин кордону з Республікою Білорусь

З 3 вересня відновлюється сезонний спрощений пропуск жителів 10 прикордонних сіл Рівненщини для збору журавлини на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь.

Згідно з двосторонньою домовленістю представників Луцького та Пінського прикордонних загонів збирачам ягід та грибів з Рокитнівського району дозволено відвідувати білоруські ліси до 15 листопада через облаштовані тимчасові місця пропуску «Познань», «Березове» та «Дроздинь».

Як повідомляють у Держприкордонслужбі, всього з початку сезону збору дикоросів у цьому році вже пропущено встановленим порядком більше 2 тисяч місцевих жителів, 535 з яких – діти.

Але поряд з дисциплінованими жителями українського прикордоння, є і такі, яких було затримано та оформлено як порушників державного кордону як українською, так і білоруськими сторонами. 

Так, за період збору дикоросів влітку було затримано 38 жителів, яких притягнули до адміністративної відповідальності, позбавили перепусток та відмовили у пропуску за журавлиною до кінця сезону. Крім того, від державного кордону повернули більше 2,5 тисяч дорослих та близько 600 дітей, які могли під час збору ягід незаконно потрапити на територію суміжної держави.

Нагадуємо, за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

У разі систематичних порушень досягнуті домовленості про сезонний пропуск можуть бути скасовані білоруською стороною.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень