Збирати ягоди та гриби мешканцям Рівненщини можна в Білорусі

З 1 липня 2016 року почнеться тимчасовий пропуск громадян на українсько-білоруській ділянці кордону

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, жителі 10 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району зможуть перетинати кордон на територіях Поліського лісгоспу Республіки Білорусь.

Перехід кордону буде здійснюватися в трьох тимчасових пунктах пропуску: «Дроздинь», «Березове» і «Познань».

При перетині державного кордону громадяни України, окрім паспорта і пропуску в прикордонну смугу, повинні пред'явити квитанцію про сплату державного мита за відвідування білоруського заповідника «Ольманські болота». Сплата коштів здійснюється громадянами України на території Республіки Білорусь.

- Зокрема у 2015 році сплата становила близько 1,5 тисячі гривень та у 2016 році становитиме близько  2,5 тисячі гривень з кожної особи без вікових обмежень.

У разі відсутності зазначеної квитанції громадяни не будуть пропускатись на територію Республіки Білорусь.

Ми ж додамо, що збір плодів для власного споживання (в межах встановлених максимальних норм) на території Рівненщини не оподатковується, - повідомляє фіскальна служба:

- Зазначені норми для Рівненської області затверджені розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 3 травня 2007 року №215. Відповідно до цього розпорядження громадянам дозволено безоплатно заготовляти для власного споживання по 10 кг суниці і малини, 12 кг чорниці,15 кг ожини, 20 кг журавлини, по 30 кг білих грибів, лисичок, 50 кг опеньок, 10 кг кореню аїру, 3 кг листя брусниці, 5 кг листя чорниці.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень