Сьогодні – Всеукраїнський диктант національної єдності

Він уперше матиме статус міжнародного

Сьогодні, 9 листопада, відбудеться написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, який присвячений Дню української писемності та мови.

Це буде ювілейний, п'ятнадцятий радіодиктант. Цього року захід вперше транслюватиметься не лише по радіо, а й по телебаченню. І це не єдиний сюрприз, який підготували організатори, пише Українське радіо.

Також до телетрансляції хочуть долучити сурдопереклад.

Традиційно диктант диктуватиме автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко

Приєднаються до заходу і українці за кордоном. За словами ведучої спецпроекту Аліни Акуленко, радіодиктант вперше матиме статус міжнародного.

"У попередні роки ми отримували досить велику кількість листів з-за кордону. Нам писали з Франції, Німеччини, Великобританії, але це були поодинокі приватні листи. Цього року вперше писатимуть диктант у Китаї, писатимуть диктант в Австралії, писатимуть диктант на кількох локаціях у Польщі, зокрема, "Радіо Люблін" робитиме свою власну величезну програму, а ми будемо робити включення з Любліна," - зазначила А.Акуленко.

Свої особливості матиме і телетрансляція.

"Ми намагатимемося долучити сурдопереклад до нашої трансляції для того, щоб якомога більше людей мали можливість писати цей диктант", – повідомила заступник генерального директора НТКУ Дар’я Юровська.

Початок акції о 10.10. Власне, текст диктуватимуть об 11.00. Трансляцію здійснюватимуть Перший канал (УР-1), канал радіо "Культура" (УР-3) та телеканал "UA:Перший".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень