Дитячих садків має побільшати

Натомість кількість шкіл в Україні можуть скоротити, адже їх кількість перевищує потребу

За даними Міністерства освіти і науки на сьогодні у черзі на місце у дитячому садочку перебуває 116 тисяча дітей. Про це йдеться в тексті презентації Міносвіти, яка була представлена на засіданні Національної ради реформ.

Згідно з текстом презентації, передбачається збільшити мережу дитячих садків шляхом створення сприятливих умов для залучення в цю сферу приватного капіталу. Також передбачається скоротити кількість шкіл, яка перевищує потреби країни.

Крім того, Міносвіти має намір ініціювати підвищення заробітних плат вчителів до рівня середньої заробітної плати в промисловості. Таким чином, передбачається підвищити соціальний статус вчителів.

Крім того, освітяни розраховують на прийняття Верховною Радою законопроекту про переведення учителів пенсійного віку на контрактну форму працевлаштування до 1 січня 2016 року. Передбачається разом з Міністерством соціальної політики розробити законопроект, що внесе необхідні зміни до Кодексу законів про працю. Найвірогідніше, контракт з вчителями-пенсіонерами укладатимуть на рік.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень