Смак із дитинства: простий рецепт пишних рогаликів, які підійдуть під будь-яку начинку
Такі рогалики з задоволенням уминатиме ваша сім’я
Щоб рогалики вийшли пишними та м’якими, важливо правильно зробити тісто. Крім вершкового масла й борошна використовуйте сметану. Таке тісто підійде під будь-яку начинку - джем, згущене молоко або сир.
Джерело: kelbas_v в Instagram.
Інгредієнти:
- борошно — 260 г
- вершкове масло – 100 г
- сметана — 70 г
- яйце – 1 шт.
- цукор – 1 ст. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль — 1/4 ч. л.
Сирна начинка:
- сир – 200 г
- цукор – 2 ст. л.
- ванільний цукор – 10-12 г.
До борошна додаємо м’яке вершкове масло. Треба перетерти все так, щоб утворилася крихта. Яйце збити з цукром та сіллю і додати до борошна з маслом. Потім додаємо сметану, розпушувач і замішуємо м’яке тісто. Відправляємо його в холодильник щонайменше на 30 хвилин.
За цей час готуємо начинку. Сир перетираємо через сито або пробиваємо блендером, додаємо цукор та ванільний цукор.
Дістаємо тісто із холодильника, ділимо на 4 частини. Кожну частину розкочуємо в тонке коло, ріжемо на 8 частин. На ширший край кладемо трохи начинки, загортаємо від широкого краю до вузького.
Рогалики викладаємо на лист, застелений пергаментом, змащеним олією. Випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах. Готові рогалики присипаємо цукровою пудрою.
Джерело: kelbas_v
Радіо Трек: НОВИНИ