

Є певні хитрощі
Дріжджову випічку та вироби з листкового тіста перед випіканням треба змастити, аби вони мали гарну рум’яну скоринку. Зазвичай господині використовують для цього жовток або збите яйце. Але, виявляється, вибір глазурування залежить не лише від смакових уподобань кулінара, а й від рецепта.
Вироби з дріжджового тіста треба глазурувати дуже легкими рухами, намагаючись не пошкодити поверхню та не опустити її. Краще це робити за допомогою кулінарної силіконової кисті. Температура суміші, використовуваної для змащування пиріжків і булочок, повинна бути вище кімнатної, близько 35-40 градусів.
Тоді ваші пироги дуже добре піднімуться.
А вже випечені вироби можна глазурувати гарячою, щоб вони стали ще більш соковитими і м'якими.
Покривши виріб яєчним жовтком, змішавши з молоком, сметаною або цукром, можна отримати скоринкою коричневого відтінку з блиском.
З яєчного білка краще робити солодке глазурування. З ним пироги і булочки будуть ну дуже хрусткими. Однак за кольором вони вийдуть більш блідими, ніж змащені жовтком.
Покривши виріб вершковим маслом, пироги будуть м’якими і з матовою текстурою.
Глазурування з молока піде для нанесення на будь-який вид тіста. Воно дасть тонку золотисту скоринку без глянцю. Молоко для глазурування має бути теплим. Ним також можна просочити вже готовий виріб, аби він не був сухуватим.
Солодка вода надасть поверхні красивого насиченого глянцевого кольору. Медовим сиропом можна покрити ватрушки і пончики, вони матимуть запашний аромат і стануть м'якшими.
Найкращий варіант для дріжджових виробів — це жовток або молоко. Тоді глазур не буде важкою для тіста і воно добре підніметься.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ
Переведення годинників змінили: з’явилося уточнення про літній час 2025
Стосується всіх, хто відкладав долари або євро: за валюту можуть оштрафувати — до 20% від суми
Де живуть ведучі 1+1: ось як виглядають маєтки Мосейчук, Осадчої, Горбунова, Падалко (ФОТО)
Обрані Богом: жінки з цими іменами мають найсильнішу енергетику
Українці з малою пенсією будуть отримувати доплати: хто може розраховувати на гроші
Навіщо досвідчені господині смажили на сковороді господарське мило: маловідомий лайфхак
Як швидко посмажити картоплю: Проста хитрість від експертів
З цим маринадом соковитим стане навіть найсухіше м’ясо: Секрет китайців
Гарячий шоколад вийде кращим, ніж у дорогій кав’ярні: Додайте секретний інгредієнт
Як приготувати по-справжньому смачну гречку: Три секрети приголомшливого гарніру
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415