Скриньок та кабінок для хворих не було на виборчих дільницях Рівненщини

Рекомендації уряду - це пусті слова?

Рекомендацій уряду щодо голосування на Рівненщині дотримуються не всюди.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів затвердив правила голосування на виборах під час карантину.

Серед них були й рекомендації виборчим комісіям виділити окремі кабінки та скриньки для людей із температурою та іншими симптомами. Однак такий інвентар є не всюди, розповідає координатор громадянської мережі «ОПОРА» у Рівненській області Михайло Балик:

На дільницях повинні були бути окремі кабінки для тих, хто має ознаки ГРВІ. І власне, наші спостерігачі повідомляли, що навіть коли такі кабінки були, то вони стояли поруч з рештою. Не було й окремих урн для людей із температурою.

Зауважимо, що виборчі дільниці області іноді відчували нестачу не лише кабінок, але й масок, рукавичок, майже повну відсутність щитків і захисних костюмів.

У селі на Гощанщині в комісії не було навіть термометра, тож працівники дільниці просто запитували у виборців чи добре вони почуваються.

Село Терентіїїв, Гощанський район. Фото РОГО "Комітет виборців України".

Водночас голова обласної територіальної комісії Василь Курилас пояснює, що кабінки, щитки та костюми - це рекомендації уряду, тож дільниці можуть дотримуватися цього на свій розсуд.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень