Скорочення працівників, з якими відсутній зв'язок: чи можна так робити?

Зокрема, під час воєнного стану

Під час воєнного стану Закон №2136 має пріоритет над КЗпП. Водночас для розв’язання питань, не врегульованих Законом №2136, роботодавці зобов’язанні застосовувати норми Кодексу законодавства про працю.

Під час дії воєнного стану особливості трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні визначає Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 №2136-IX.

Головне управління Держпраці у Дніпровському регіоні наголошує, що для розв'язання питань, які не врегульовані Законом №2136, роботодавці зобов’язанні застосовувати норми КЗпП.

Нагадаємо, що Закон №2136 не скасовує і не змінює норми ст. 49-2 КЗпП, відповідно до яких, про наступне вивільнення працівників персонально попереджають не пізніше як за 2 місяці.

Таким чином, роботодавець не може звільнити працівника за скороченням, якщо з ним відсутній зв’язок, і немає можливості повідомити працівника про скорочення.

Джерело: Кадровик-01

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень