Скільки коштує народити дитину у Рівному?

Більшість жінок, переживаючи за здоров’я своє і майбутньої дитини, домовляються з лікарем, якому довіряють, що саме він прийматиме пологи. Звісно, платять за це йому гроші. Втім, додаткові витрати у зв’язку з «цікавим» становищем у жінки з’являються задовго до пологів.

Найперше, що вагітній потрібно буде відвідати, - це жіноча консультація. Стати на облік у ній, зазвичай, не потребує особливих витрат, звичайні аналізи – крові, сечі -також безкоштовні. Але з вагітних медсестри вимагають гроші на миючі засоби, або принести мило, паперові рушники чи декілька пар рукавичок.

Щоб виключити можливість народження хворого малюка, або встановити, яка вроджена хвороба може виявитися у дитини, у жіночій консультації вагітній пропонують зробити аналіз на наявність у плода вроджених вад.  Цей аналіз не є обов'язковим. Але за нього доведеться заплатити 200-400 гривень.

За УЗД у жіночій консультації з жінки просять 30 гривень. Частенько майбутніх мам відправляють також на так зване «кольорове УЗД»,  вартість якого від 150 до 200 гривень. Від звичайного УЗД таке обстеження не надто відрізняється, тож робити його частіше, ніж один раз за вагітність, немає потреби.

Скільки коштують пологи та перебування в пологовому будинку у Рівному?

Якщо виникли якісь проблеми зі здоров’ям майбутньої мами, чи є ризик для життя або здоров’я малюка, вагітну жінку кладуть у стаціонар. Тут на посту зустріне медсестра зі списком різних миючих засобів та засобів гігієни, які ви повинні принести. Звісно, ліки, вітаміни — все це за власний рахунок. Палати - безкоштовні, але якщо ви хочете перебувати у лікарні з більшим комфортом, є й платні.

Деякі жінки заздалегідь домовляються з лікарями, щоб вони прийняли у них пологи. Обходиться така «домовленість» у суму від 150 доларів. Є й такі, які народжують з черговим лікарем та акушером безкоштовно. Більшість жінок чи їхніх родичів після пологів на знак вдячності дають лікарю та акушерам гроші, але тут сума - уже на власний розсуд.

Після народження дитини перебування у пологовому будинку триватиме близько трьох днів, якщо все пройшло без ускладнень. Палати у післяпологовому відділенні також діляться на безкоштовні та платні. Ціна платної палати у пологовому будинку -  800 гривень, незалежно від того скільки часу там перебуває жінка.

Якщо дитина народилася недоношеною, її забирають до спеціалізованої палати, де за малюком наглядають медсестри. З батьків за це просять 200 гривень за 2-3 дні. На що витрачають ці кошти - не пояснюють. 

Виписка з пологового будинку - безкоштовна, але з породіллі беруть 100 гривень «благодійного внеску».

Юлія ШЕЛЬЧУК.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень