Скільки доріг ремонтуватиме наступного року Рівненщина (+ВІДЕО)

Шляховики розповіли про зміни після децентралізації

У січні 2018 року Служба автомобільних доріг в Рівненській області передає на баланс Рівненської ОДА - 3142 км доріг місцевого значення.  З них 2290 км – обласного значення та 851 км - районного.

На балансі Служби залишається – 2004 км автошляхів, з яких:

  • 360 км – дороги міжнародного значення;
  • 26,7 км – національного;
  • 377,3 – регіонального
  • 1240,1 – територіального.

Відомо, що Рівненщина отримає з бюджету кошти на ремонт доріг пропорційно до протяжності доріг, які знаходяться на утриманні Рівненської ОДА. За розрахунками Служби автомобільних доріг для ремонту 3142 км місцевих доріг Рівненщина отримає 320 мільйонів гривень.

Такі зміни наберуть сили у січні 2018 року у зв’язку із впровадження реформи децентралізації. Дороги місцевого значення будуть передані з Державного агентства автомобільних доріг України до управління обласних державних адміністрацій. Наступного року запрацює і Дорожній фонд. У фонді будуть акумулюватися надходження від акцизного збору, ввізного мита на нафтопродукти та з імпортованого на територію України транспорту. У 2018 році 50% зазначених податків і зборів будуть направлені на дороги, в 2019 році - 75%, а в 2020-му - 100%.

До слова, шляховики показали невеликий фільм про свою роботу цього року. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень