Скільки резервістів потрапило до списків Міністерства оборони і хто це?

Їх достатньо для захисту Батьківщини, – кажуть у Міністерстві

Нині у Збройних Силах України немає проблем з організацією призову резервістів на збори, що зі свого боку дає підстави говорити про гарантоване доукомплектування військових частин до штатів воєнного часу в разі потреби, - повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на сайт Міністерства Оборони України.

Як повідомив Державний секретар Міністерства оборони України Олександр Дублян під час форуму «Україна 30. Безпека держави».

На сьогодні з-поміж військовослужбовців, звільнених з військової служби в запас за останні роки, починаючи з 2015 року, до військово-оперативного резерву зараховано близько 234 тис. осіб, що є основним джерелом для забезпечення оперативного доукомплектування військ мобілізаційними ресурсами.

Державний секретар Міністерства оборони України Олександр Дублян

Щодо підготовки резервістів, Державний секретар Міністерства оборони України розповів, що їхня підготовка здійснюється під час навчальних зборів як у складі бойових військових частин, так і в навчальних закладах Міністерства оборони, а також на курсах підготовки та підвищення кваліфікації при навчальних закладах.

На збір та підготовку особового складу резервістів у військових частинах відводиться 15 діб, а в навчальних закладах — 30.

Отже, в особливий період на військову службу можуть бути призвані громадяни України, які уклали контракти проходження служби у військовому резерві, а також ті, хто в обов’язковому порядку зараховані до військово-оперативного резерву.

Радіо ТРЕК у Telegram і Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень