Скільки грошей треба українцю, щоб втекти з країни у разі війни

Та які витрати треба передбачити

На тлі повідомлень про можливі надзвичайні ситуації, журналісти GsmInfo спільно з фінансистами порахували, скільки треба мати грошей, аби у разі необхідності виїхати до іншої країни.

Сім'я повинна мати щонайменше тримісячний запас грошей, які вона зазвичай витрачає на свої потреби, - каже фінансовий аналітик Олексій Кущ.

 

Якщо сім'я витрачає приблизно 16 тисяч гривень на місяць на свої базові потреби, то у резерв має бути – 48 тисяч гривень.

Експерти радять – гасити свої старі зобов’язання, та не брати нових кредитів. Крім того, гроші краще зберігати одразу у кількох валютах, аби заощадження не знецінювалися через валютні коливання.

Скільки треба грошей, у разі оперативного переїзду в Польщу

На прикладі Польщі, за даними популярного ресурсу Booking, найдешевше житло у Варшаві коштує 5111 гривень на людину, на місяць (хостел з 1 до 31 березня). Винайняти квартиру можна за 15 тисяч гривень на місяць.

Українці серед усіх своїх видатків близько 41% витрачають на харчі. Проте у сусідній країні чимало продуктів дешевші ніж в Україні. Тож цей відсоток може й зменшитися.

Натомість видатки на мобільний зв'язок і інтернет у Європі більше ніж в Україні, і це треба враховувати. Крім того, необхідно спланувати видатки на одяг (у зв'язку зі зміною сезону) та транспорт. Спрогнозувати видатки на ліки у разі відсутності хронічних хвороб неможливо, але й таку статтю витрат треба передбачати.

Тобто маючи тримісячний запас коштів, почуватися цілком комфортно можна певний час і в Польщі. Тим паче що їхати безпосередньо до столиці Польщі не обов'язково. Можна обрати менше місто, а відповідно й видатки на житло будуть нижчими, і пересуватися містом зможете пішки.

Джерело: GsmInfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень