Скільки часу можна не знімати пенсію з банківської картки

Чи може пенсіонер накопичувати гроші на карті

Пенсіонери мають змогу отримувати свої виплати декількома способами. Кошти можуть надходити на карту або передаватись через Укрпошту.

Чи може пенсіонер накопичувати гроші на карті

Деякі пенсіонери прагнуть накопичувати гроші на карті. Однак, для цього не варто використовувати пенсійний рахунок.

Річ у тім, що для отримання пенсії створюється спеціальний банківський рахунок. Активність на ньому відстежується відповідальними органами.

Як пояснила у ефірі телемарафону міністерка Дарина Марчак, якщо пенсіонер не знімав гроші з такого банківського рахунку протягом 6 місяців, йому перестане надходити пенсія. Виплата не скасовується повністю, а лише заморожується. Тобто, кошти залишаються на рахунках Пенсійного фонду до з'ясування усіх обставин.

Коли людина відновлює можливість отримувати свої гроші, ці гроші її чекають.

 

Чекають не більше як 3 роки, але станом на зараз цей строк для тих людей, які отримували пенсії на тимчасово окупованих з 24 лютого 2022 року територіях, поки не є актуальним.

Зверніть увагу! Аби такої ситуації не сталося, пенсіонер може здійснювати хоча б одну транзакцію в місяць. Наприклад, особа має змогу поповнити телефон чи оплатити комуналку, завдяки пенсійній виплаті.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень